Ρίχνει λάδι στη φωτιά ο Ερντογάν: «Θα φοβάστε να περπατήσετε από τους μετανάστες»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Εκβιάζοντας με μεταναστευτικές εισροές, η Τουρκία προσπαθεί να φέρει πάλι στο προσκήνιο το ζήτημα της ένταξης της στην Ε.Ε., με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, να απευθύνει πολύ σκληρό μήνυμα στους Ευρωπαίους ηγέτες.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, ο Ερντογάν απείλησε πως οι πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών θα ζήσουν γεμάτοι με φόβο, από τους μετανάστες που θα κατακλύσουν την Ευρώπη.

«Αν η Ευρώπη συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο, κανένας Ευρωπαίος, σε κανένα μέρος του κόσμου δεν θα μπορεί να

περπατήσει με ασφάλεια στο δρόμο. Εμείς, σαν Τουρκία, καλούμε την Ευρώπη να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και την Δημοκρατία», είπες χαρακτηριστικά, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων έκανε λόγο για μια συμφωνία της Τουρκίας με την Ευρώπη, που βρίσκεται πλέον υπό κατάρρευση.

Με δηλώσεις του στο πρακτορείο Bloomberg, ο Ομέρ Τσελίκ είπε πως η Τουρκία που φιλοξενεί 3. Εκατ. πρόσφυγες, έχει σώσει την ΕΕ από μια «ρατσιστική» αντίδραση που απειλεί το δημοκρατικό χαρακτήρα της ΕΕ.

Παρά τον σεβασμό στους μετανάστες και την διάθεση για βοήθεια προς αυτούς, η Τουρκία δεν είναι υποχρεωμένη να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, όσο η Ευρώπη κάνει λόγο για συνεχές «πάγωμα» στην ένταξη της Τουρκίας στην ευρωζώνη.

«Δεν θα εγκαταλείψουμε αυτούς τους ανθρώπους στο θάνατο, αλλά μια συμφωνία έχει δύο πλευρές και εάν η μία πλευρά δεν συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της, τότε δεν θα το κάνει ούτε η άλλη», δήλωσε ο Τσελίκ.

«Εάν η συμφωνία για το προσφυγικό καταρρεύσει, αυτό που προβλέπουμε είναι ξεκάθαρο: δεν θα συνεργαστούμε με κανένα μηχανισμό που λειτουργεί εκ μέρους της ΕΕ».

Το άρθρο Ρίχνει λάδι στη φωτιά ο Ερντογάν: «Θα φοβάστε να περπατήσετε από τους μετανάστες» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα