Ράσμουσεν: : Η διεθνής κοινότητα θα αντιδράσει αν η Συρία κάνει χρήση χημικών

Το καθεστώς Άσαντ προειδοποίησε σήμερα και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φο Ράσμουσεν, για μια πιθανή χρήση χημικών όπλων σε βάρος του συριακού λαου, λίγο πριν τη σύνοδο των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.

"Η πιθανή χρήση χημικών όπλων θα ήταν εντελώς απαράδεκτη για το σύνολο της διεθνούς κοινότητας. Εάν γίνει χρήση των τρομερών αυτών όπλων, περιμένω την

άμεση αντίδραση της διεθνούς κοινότητας», τόνισε ο Ράσμουσεν πριν από τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες

Η προειδοποίηση του Ράσμουσεν έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά την απειλή του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα προς το Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Ο Ράσμουσεν εξέφράσσε επίσης την επιθυμία οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, να απαντήσουν θετικά στο αίτημα της Τουρκίας για την ανάπτυξη πυραύλων Πάτριοτ στα σύνορα με τη Συρία.

"Προβλέπω ότι το Συμβούλιο των υπουργών θα λάβει το απόγευμα την απόφαση να ενισχύσει την ικανότητα αεράμυνας της Τουρκίας ώστε να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια του λαού και του εδάφους της Τουρκίας», τόνισε ο Ράσμουσεν.

"Η κατάσταση στα νοτιοανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ είναι πηγή μεγάλης ανησυχίας. Η Τουρκία ζήτησε την υποστήριξη της Συμμαχίας. Και εμείς είμαστε απολύτως αλληλέγγυοι προς την Τουρκία», σημειώσε.

"Ο στόχος είναι καθαρά αμυντικός και σε καμία περίπτωση οι πύραυλοι αυτοί δε θα αναπτυχθούν για να υποστηρίξουν μια ζώνη απαγόρευσης των πτήσεων ή οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση», δήλωσε για ακόμη μια φορά ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Keywords
Τυχαία Θέματα