Πύρινη κόλαση στην Κύπρο (φωτογραφίες-video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μια απίστευτη τραγωδία εκτυλίσσεται στη Κύπρο, με την πυρκαγιά να κατακαίει το νησί που βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ,να κάνει λόγο για «τραγική κατάσταση».

Το έργο της πυρόσβεσης είναι ιδιαίτερα δύσκολο, τα μέτωπα πολλά και οι άνεμοι που πνέουν στη περιοχή , ισχυροί. Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς.

Εδώ και

μερικές ώρες ανακοινώθηκε η εκκένωση μοναστηριών και αποθηκών με πυρομαχικά σε στρατόπεδα της περιοχής. Πυρομαχικά και εικόνες αξίας, εχουν μεταφερθεί σε ασφαλές περιβάλλον.

Η Ελλάδα έχει στείλει ήδη δύο καναντέρ ενώ στέλνει ακόμη δύο super puma για να συνδράμουν στην κατάσβεση. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης ευχαρίστησε τόσο τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ όσο και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας «Ήδη έχουμε επικοινωνήσει και θα σταλούν άλλα δύο super puma, τα οποία πιστεύω θα συμβάλουν σημαντικά στο έργο που επιτελούν άλλα 14 πτητικά μέσα», τόνισε.

Στη φωτιά επιχειρούν συνολικά 66 πυροσβεστικά οχήματα με 314 πυροσβέστες.

Εκκενώνουν χωριά και εκκλησίες

O διευθυντής Τμήματος Δασών Τάκης Τσιντίδης, δήλωσε στον ΑΝΤ1: «Δεν προβλέπω δυστυχώς ότι απόψε θα καταφέρουμε να περιορίσουμε την πυρκαγιά, η ελπίδα μας είναι για αύριο πρωί».

Να σημειωθεί ότι από νωρίτερα, έχουν εκκενωθεί ήδη τα χωριά Σπήλια και Κούρδαλι, Αγία Ειρήνη και Καννάβια ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται όλα τα κοντινά χωριά.

Το άρθρο Πύρινη κόλαση στην Κύπρο (φωτογραφίες-video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα