Πέτυχαν τον άθλο οι Καβαλίερς και φόρεσαν το δαχτυλίδι στο ΝΒΑ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Σωτήρη Τριανταφύλλου

Με τρεις νίκες στη σειρά οι Κλίβελαντ Καβαλίερς φορούν το δαχτυλίδι του ΝΒΑ για πρώτη φορά στην ιστορία τους! Με κορυφαίο τον ΛεΜπρόν Τζέιμς που αναδείχθηκε MVP νίκησαν τους περσινούς πρωταθλητές Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς με 93-89 μέσα στην έδρα τους, την Oracle Arena

και με 4-3 νίκες κατέκτησαν το πρωτάθλημα! Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς γίνονται η πρώτη ομάδα που «γυρίζει» μια σειρά από το 1-3. Και η πρώτη που κερδίζει εκτός έδρας ένα Game 7 μετά το 1978.

Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικότατο στα τελευταία λεπτά, με το Κλίβελαντ να έχει συνεχώς το προβάδισμα και τους «πολεμιστές» να κάνουν τα πάντα για να… χάσουν, καθώς ο Κάρι και οι συμπαίκτες του ήταν νευρικοί, βιαστικοί και πολύ άστοχοι. Με το σκορ στο 89-89, ο ΛεΜπρόν έριξε τάπα στον Ιγκουοντάλα και στην επόμενη επίθεση ο Ίρβινγκ πέτυχε τρίποντο. Ο Κάρι πιέστηκε από τον Λοβ, έδωσε την μπάλα, την ξαναπήρε, σούταρε αλλά ήταν και πάλι άστοχος. Στην τελευταία επίθεση ο ΛεΜπρόν πήγε να καρφώσει και κέρδισε φάουλ. Έπεσε στο έδαφος σφαδάζοντας έχοντας χτυπήσει τον δεξί καρπό του. Σηκώθηκε να εκτελέσει βολές. Έχασε την πρώτη, έβαλε τη δεύτερη και με το 93-89 έγραψε ιστορία (σ.σ. ο Κάρι αστόχησε στο τρίποντο απελπισίας στο φινάλε)!

Το άρθρο Πέτυχαν τον άθλο οι Καβαλίερς και φόρεσαν το δαχτυλίδι στο ΝΒΑ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα