Πύρινη κόλαση στην Καλιφόρνια- Πολλοί νεκροί, στάχτη χιλιάδες στρέμματα (pics-vids)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από τις φονικές πυρκαγιές που μαίνονται στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και έχουν μέχρι στιγμής καταστρέψει περισσότερα από 300.000 στρέμματα, ενώ έχουν καεί ολοσχερώς πάνω από 1.500 σπίτια και επιχειρήσεις

Οι πυρκαγιές ξέσπασαν την Κυριακή και συνέχιζαν να μαίνονται τη Δευτέρα στο βόρειο τμήμα της Πολιτείας της Καλιφόρνιας, κυρίως στις κομητείες Νάπα και Σονόμα, οι οποίες είναι διάσημες για τους αμπελώνες τους.

Οι άνεμοι ταχύτητας

80 και πλέον χιλιομέτρων την ώρα βόρεια του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο εξάπλωσαν τη φωτιά σε διάφορα μέτωπα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της Καλιφόρνιας, σχεδόν 300.000 στρέμματα έχουν μετατραπεί σε αποκαΐδια από το βράδυ της Κυριακής στο βόρειο τμήμα της Πολιτείας.

Όπως κατέγραψαν πλάνα που μετέδωσαν τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην περιοχή επίσης υπέστησαν καταστροφές από τις πυρκαγιές.

«Σχεδόν όλες οι προσπάθειες χθες βράδυ και σήμερα το πρωί αφορούσαν την απομάκρυνση των κατοίκων από τον κίνδυνο», σύμφωνα με τον Κεν Πίμλοτ, επικεφαλής της καλιφορνέζικης υπηρεσίας δασών και πυροπροστασίας.

Διαταγές για την άμεση απομάκρυνση των κατοίκων εκδόθηκαν για περιοχές στις κομητείες Νάπα και Σονόμα, ενώ οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τέθηκαν στη διάθεση των πληγέντων καταλύματα.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Τζέρι Μπράουν κήρυξε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης οκτώ κομητείες της Πολιτείας. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, οι πυρκαγιές «συνεχίζουν να απειλούν χιλιάδες σπίτια» και «καθιστούν απαραίτητη την απομάκρυνση χιλιάδων κατοίκων» από τις εστίες τους.

Οι αρχές έδωσαν εξάλλου εντολή να κλείσουν αυτοκινητόδρομοι και τοπικές οδοί.

Το Λος Άντζελες ήδη επλήγη τον Σεπτέμβριο από «τη μεγαλύτερη φωτιά στην ιστορία του», σύμφωνα με τις αρχές.

Το άρθρο Πύρινη κόλαση στην Καλιφόρνια- Πολλοί νεκροί, στάχτη χιλιάδες στρέμματα (pics-vids) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα