«Πυρά» κατά της κυβέρνησης από την αντιπολίτευση που ψήφισε «όχι»

Οι πρόεδροι των κομμάτων ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, Ποτάμι, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων «ενώθηκαν» στην προσπάθειά τους να ασκήσουν κριτική στην κυβέρνηση χρησιμοποιώντας φυσικά διαφορετικά επιχειρήματα.Φώφη ΓεννηματάΗ πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, απέρριψε την πρόταση του πρωθυπουργού, για συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που συμπεριλαμβάνονται και στο Μνημόνιο
λέγοντας χαρακτηριστικά “μην αναζητάτε σε εμάς ούτε πρόθυμες εφεδρείες ούτε αφελείς συνενόχους” κι ανέβασε τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης τονίζοντας ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδηγεί τη χώρα σε νέο αδιέξοδο. «Τα πέντε μεγάλα «όχι» αφορούν στις ελεύθερες ομαδικές απολύσεις, στις συντάξεις πείνας, στην εξοντωτική φορολόγηση των αγροτών, στην επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, στην ανασφάλεια των δανειοληπτών» εξήγησε η κ. Γεννηματά.

Σταύρος Θεοδωράκης

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος δήλωσε «στόχος μας είναι να αλλάξουμε το παλιό σύστημα, όχι να γίνουμε μέρος του» κι επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό λέγοντας: «Δεν εμπιστεύομαι την κυβέρνηση και εσάς κ. Τσίπρα. Δεν συμφωνούμε με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, αλλά ούτε μας ενθουσιάζουν οι γραφικές απόψεις. Στα .. λίγα καλά θα λέμε «ναι», στα κακά «όχι»». «Να δώσουμε τη μάχη για τους χαμένους των μνημονίων κόντρα στις συντεχνίες. Το Ποτάμι είναι εδώ για να διαλύσει το κομματικό κράτος. Πρέπει να ανατρέψουμε το μοντέλο που υπηρέτησαν προηγούμενες κυβερνήσεις του κομματικού, κρατικού παρεμβατισμού» σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Δημήτρης Κουτσούμπας

Επίθεση στην συγκυβέρνηση και στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής και ο γ.γ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι επαναλαμβάνει τα «χιλιοειπωμένα εργαλεία» για την ανάπτυξη και ότι το νέο μνημόνιο προβλέπει νέα φοροεπιδρομή για τον λαό. «Όταν ήσασταν αντιπολίτευση του 4-5% κάνατε κριτική σε κόμματα του 40%. Και σήμερα λέτε πως δεν δέχεστε κριτική, επειδή κάθεστε στις κυβερνητικές καρέκλες;», τόνισε χαρακτηριστικά.

Βασίλης Λεβέντης

Επίθεση κατά πάντων και προσωπικά προς τον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Βασίλης Λεβέντης ασκώντας κριτική για το μπόνους των 50 εδρών ενώ ταυτόχρονα προέβη και σε καταγγελίες λέγοντας ότι «οι σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ υπερβαίνουν τους 1.000». «Είναι αυτό κόστος δημοκρατίας; Ο λαός τα ξέρει όλα αυτά; Ότι ο κάθε βουλευτής κοστίζει περί 18.000 – 20.000 ευρώ μηνιαίως; Και είστε στην Αριστερά εσείς που το λέτε αυτό»; διερωτήθηκε τονίζοντας πως θα καταψηφίσει τις προγραμματικές δηλώσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα