Πυρά Αλαβάνου-Λαφαζάνη κατά Τσίπρα: «Είναι ψεύτης»

Σκληροί και αμείλικτοι οι πρώην σύντροφοι του Αλέξη Τσίπρα, Αλέκος Αλαβάνος και Παναγιώτης Λαφαζάνης, στρέφουν τα πυρά εναντίον του.

Στο περιθώριο του 6ου Φεστιβάλ Αριστερής Ανασύνθεσης που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Αποθήκη 8, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης

εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα πάρει πολύ σκληρά μέτρα που θα γονατίσουν τον ελληνικό λαό.

Πρόσθεσε επίσης, ότι χρειάζεται προσφυγή στις κάλπες, όχι για να φύγει ο Αλέξης Τσίπρας και να έρθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «πρέπει να φύγουν και οι δύο, η Ελλάδα να απαλλαγεί από το μνημονιακό μπλοκ, από όλους τους μνημονιακούς και τα μνημονιακά κόμματα».

«Υπάρχει λύση»

«Υπάρχει εναλλακτική λύση με ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης, με έξοδο από την ευρωζώνη, με διακοπή αποπληρωμής του χρέους, με ιδιωτικοποίηση των τραπεζών, με στήριξη μισθών και συντάξεων, με επαναφορά των εργατικών κατακτήσεων. Η χώρα αυτή την ώρα χρειάζεται ένα σύγχρονο ΕΑΜ, ένα πλατύ, ευρύ εθνικό μέτωπο, κοινωνικό μέτωπο, ταξικό μέτωπο, δημοκρατικό μέτωπο για να μπορέσουμε να ανασάνουμε», πρόσθεσε.

Αλαβάνος: Έρχεται και 4ο Μνημόνιο

Την άποψη ότι θα υπάρξει και τέταρτο μνημόνιο διατύπωσε μεταξύ αλλων, ο επικεφαλής του «Σχεδίου Β΄» Αλέκος Αλαβάνος.

«Διότι είναι πολύ σαφές και για αυτό έχει αυτόν τον πανικό η κυβέρνηση… ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο λέει αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, αλλά ταυτόχρονα νέα μέτρα, μεταρρυθμιστικά, όπως λέει, που θα κάνουν την οικονομία λειτουργική, καταλαβαίνετε ότι στην πραγματικότητα το μόνο που χρειάζεται να γίνει είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση μια ημέρα νωρίτερα», υπογράμμισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα