Πτώση στις κρατήσεις στα ξενοδοχεία τον Μάιο

Πτωτικά κινούνται οι κρατήσεις για τον μήνα Μάιο στην Κρήτη, με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκο Χαλκιαδάκη να θεωρεί προπομπό τον Μάιο για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής χρονιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη, οι μεγαλύτερες απώλειες για το νησί προέρχονται από την αγορά της Ρωσίας, με τις προβλεπόμενες αφίξεις να εμφανίζονται μειωμένες έως και 60% σε σχέση με πέρυσι.

Το

αρνητικό για τον κλάδο των ξενοδόχων είναι πως οι απώλειες από τη ρωσική αγορά δεν «ισοφαρίστηκαν» μέχρι στιγμής από κρατήσεις τουριστών από την παραδοσιακή «δεξαμενή αγορών» για το νησί (Γερμανία, Σκανδιναβία κλπ).

Με τα έως τώρα δεδομένα, σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη, η πορεία της τουριστικής κίνησης στην περιοχή της Κρήτης, συνολικά για το 2015, εκτιμάται ότι θα έχει αρνητικό πρόσημο σε σχέση με πέρυσι. Στο ίδιο μήκος κύματος και το μέλος του ΞΕΕ, ξενοδόχος στη Ρόδο, Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, που δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ο Μάιος στο νησί των Ιπποτών θα κλείσει με πτώση 40%, σε σχέση με πέρυσι». Μάλιστα, εξέφρασε την ανησυχία του για το συνολικό αποτέλεσμα που θα πετύχει η Ελλάδα φέτος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα