Bloomberg: «Ο χρόνος εξαντλείται για τον Τσίπρα»

Σε περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ υπολογίζει το πρακτορείο Bloomberg τη ρευστότητα που μπορεί να εξασφαλίσει το Ελληνικό Δημόσιο μέσω της δέσμευσης των διαθεσίμων των φορέων της γενικής κυβέρνησης, επικαλούμενο σχετικές πηγές.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι με την υποχρεωτική η μεταφορά των διαθέσιμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

προσπαθεί να βρει χρήματα, προκειμένου να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις και βέβαια να πραγματοποιηθεί και η αποπληρωμή του ΔΝΤ.

Το πρακτορείο τονίζει ότι η κίνηση αυτή έγινε αφορμή για να κινηθούν σε υψηλότερες αποδόσεις τα 3ετή ομόλογα, στα υψηλότερα επίπεδα από την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας το 2012. Ενδεικτικά η απόδοση του 3ετούς ομολόγου βρέθηκε στο 28,7%, ενώ τα ασφάλιστρα κινδύνου (credit-default swaps) καταδεικνύουν πιθανότητα 81% η Ελλάδα να μην είναι σε θέση να αποπληρώσει το χρέος της μέσα σε πέντε χρόνια.

«Η κίνηση αυτή, που θυμίζει βήματα που έκανε η Αργεντινή όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με ανεπάρκεια των ταμειακών της διαθεσίμων κατά την τελευταία δεκαετία, δείχνει πως ο χρόνος εξαντλείται για τον Τσίπρα» τονίζει το πρακτορείο, το οποίο αναφέρει τις αντιδράσεις που υπάρχουν από φορείς και κόμματα στην απόφαση της κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα