Ψάχνοντας τη χρυσή τομή για τις απολύσεις στο δημόσιο

Ενώ στα περισσότερα θέματα τα έχουν βρει κυβέρνηση-τρόικα, για το θέμα της κινητικότητας και των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων δεν υπάρχει σύμπνοια απόψεων των δύο πλευρών. Για το λόγο αυτό ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχει ξανά σήμερα (Παρασκευή) συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών, προσπαθώντας να βρεθεί η χρυσή τομή επί του θέματος.

Κ. Μητσοτάκης: «Οι διαπραγματεύσεις είναι δύσκολες»

Βγαίνοντας την Πέμπτη από τη σύσκεψη του πρωθυπουργού με την ομάδα της τρόικας στο

Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι «οι διαπραγματεύσεις είναι δύσκολες, αλλά θα είμαστε έτοιμοι τη Δευτέρα». Επίσης, δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει συμφωνία ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα συνολικής αύξησης του αριθμού των απολύσεων πάνω από τις 15.000, για τις οποίες έχει δεσμευθεί η ελληνική πλευρά.

Πηγές αναφέρουν ότι η τρόικα έστειλε στη χθεσινή τους συνάντηση τελεσίγραφο στην ελληνική κυβέρνηση, ζητώντας να προσδιοριστούν μέχρι τις 31 Ιουλίου τα ονοματεπώνυμα και οι θέσεις των 12.500 υπαλλήλων που θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας. Την ίδια στιγμή, η ελληνική πλευρά πρότεινε τη μείωση του χρόνου διαθεσιμότητας από 12 σε 9 μήνες με σκοπό αυτή –αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο- να έχει ολοκληρωθεί έως τον Ιούλιο του 2014. Ωστόσο, η τρόικα δεν θέλει να ακούει για παράταση επιμένοντας στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της κινητικότητας έως τα τέλη Ιουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα