Προβλήματα σε όλη την Ελλάδα: Xαλάζι, πλημμυρισμένα σπίτια και «φουσκωμένα» ποτάμια(photos & video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η βραδινή θεομηνία έπληξε σχεδόν όλη την Ελλάδα τη νύχτα. Προβλήματα σε όλη την Ελλάδα δημιούργησε η κακοκαιρία που έπληξε και συνεχίζει να πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Οι ισχυροί άνεμοι και η έντονη βροχόπτωση που επικρατούσαν στο λεκανοπέδιο της Αττικής, ανάγκασαν τις Αρχές να κλείσουν προσωρινά το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από

τις τις 20:20 μέχρι και τις 21:45 το βράδυ της Δευτέρας, λόγω της διακοπής τροφοδοσίας καυσίμων.

Λόγω των καιρικών συνθηκών οκτώ πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες για προσγείωση και ανεφοδιασμό στην Αθήνα, έλαβαν εντολή από τον πύργο ελέγχου να μεταβούν στα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης και των Χανίων.

Να σημειωθεί πως δύο πτήσεις ακυρώθηκαν (της Olympic Air, από τα Γιάννενα και τη Μυτιλήνη) και άλλες δέκα πτήσεις έφτασαν στον διεθνή αερολιμένα της Αθήνας με σημαντική καθυστέρηση.

Η κακοκαιρία ταλαιπώρησε ιδιαίτερα 18 επιβάτες της πτήσης από την Μυτιλήνη προς Λήμνο. Πρόκειται για την πτήση που συνδέει τη Ρόδο με την Σάμο, την Χίο, την Μυτιλήνη και την Λήμνο μετ’ επιστροφής. Το αεροσκάφος δεν κατάφερε να προσγειωθεί το μεσημέρι στο αεροδρόμιο της Μύρινας, έτσι οι πιλότοι αποφάσισαν να επιστρέψουν στη Λέσβο. Όμως ούτε και εκεί μπόρεσαν να προσγειωθούν λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν.

Επιχείρησαν στη συνέχεια να προσγειωθούν στη Χίο με το ίδιο αποτέλεσμα και έπειτα από δύο ώρες πτήσης-θρίλερ, το αεροσκάφος κατάφερε τελικά να προσγειωθεί στην Σάμο.

Όπως έγινε γνωστό, με φροντίδα της εταιρείας οι επιβάτες αναχώρησαν τελικά για την Αθήνα και από εκεί μετέβησαν στη Λήμνο.

Θεομηνία στη Λέσβο: Ισχυρή χαλαζόπτωση και πλημμύρες σε σπίτια, δρόμους και ποτάμια
Δύσκολη ήταν η χθεσινή νύχτα για πολλούς κατοίκους της Λέσβου, όταν αρκετές περιοχές του νησιού επλήγησαν από έντονες βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα να «φουσκώσουν» ποτάμια και χείμαρροι και να πλημμυρίσουν σπίτια και δρόμοι. Ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε στη Μυτιλήνη χωρίς ευτυχώς να καταγραφούν ζημιές, ωστόσο πολλές ήταν οι διακοπές ρεύματος.

Περισσότερα από 200 χιλιοστά βροχής έπεσαν σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καλλονής Ταξιάρχη Βέρρο μέχρι τις 11 το βράδυ της Δευτέρας στο λεκανοπέδιο Καλλονής, στην κεντρική Λέσβο, με αποτέλεσμα να «φουσκώσουν» τα ποτάμια που διαπερνούν την κωμόπολη και να την κατακλύσουν.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα, ενώ μικρής έκτασης κατολίσθηση προκλήθηκε στην περιοχή των Παρακοίλων.

Κλειστά τα σχολεία σήμερα Τρίτη στην περιοχή της Καλλονής

Προβλήματα υπήρξαν και στην Αγία Παρασκευή, στην κεντρική Λέσβο, όπου πέντε σπίτια πλημμύρισαν από τον όγκο του νερού που μετέτρεψε σε ποτάμι τον κεντρικό δρόμο του χωριού.

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν και στο Πλωμάρι από χειμάρρους, προς τον Άγιο Ισίδωρο και την Αγία Βαρβάρα, που «φούσκωσαν», πλημμύρισαν σπίτι και ξενοδοχείο, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να απομακρυνθεί αυτοκίνητο το οποίο ήταν σταθμευμένο μέσα στην κοίτη του Σεδούντα ποταμού.

«Προς το παρόν αυτά είναι τα προβλήματα που έχουν αναφερθεί» είπε ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου Μανόλης Αρμενάκας, προσθέτοντας πως «όταν ξημερώσει θα δούμε τι θα βρούμε αφού περιμένουμε κι άλλη καταιγίδα μέσα στη νύχτα»

Σε όλη την κεντρική και νότια Λέσβο επιχειρούσαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς και μηχανήματα του δήμου και της περιφέρειας, ενώ υπήρξε προειδοποίηση προς τους οδηγούς να μην μετακινούνται άσκοπα.

Έντονη χαλαζόπτωση σημειώθηκε στις 10 και ξανά στις 11 το βράδυ της Δευτέρας στη Μυτιλήνη χωρίς ωστόσο να αναφερθούν ζημιές.

Δημιουργήθηκε ξανά λίμνη στη Ζάκυνθο λόγω των πλημμυρών!
Απίστευτες είναι οι καταστροφές που έχουν προκληθεί στη Ζάκυνθο από την κακοκαιρία που έπληξε το νησί το σαββατοκύριακο.

Όπως αποκαλύπτει βίντεο που κυκλοφόρησε, οι έντονες βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες είχαν ως αποτέλεσμα να «δημιουργηθεί εκ νέου» η λίμνη Μακρή στην δυτική πλευρά του αεροδιαδρόμου.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο imerazante.gr, οι ποσότητες του νερού που έχει συγκεντρωθεί στην περιοχή είναι απίστευτες. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το Σάββατο το βράδυ έπεφταν 200 τόνοι νερού σε κάθε στρέμμα!

Το βίντεο που τραβήχτηκε από ψηλά δείχνει τη «λίμνη», διάσπαρτη με «νησίδες», δηλαδή με πλημμυρισμένα σπίτια και κτίρια της περιοχής. Το μόνο που έχει μείνει άθικτο, λόγω υψομετρικής διαφοράς, είναι ο αεροδιάδρομος.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος, παρότι η χθεσινή μέρα δεν επιβάρυνε με περισσότερα νερά την περιοχή, η κατάσταση εξακολουθεί να είναι άθλια, και η ταλαιπωρία των κατοίκων τεράστια. Όσο για την αποστράγγιση των υδάτων, αυτή δυστυχώς πρόκειται να καθυστερήσει αρκετά λόγω κατασκευαστικών λαθών στον χείμαρρο Μπούκα που εκβάλει στον κόλπο του Λαγανά.

Kατακλυσμός και στη Ρόδο
Απανωτοί κεραυνοί έπεφταν όλη τη νύχτα στη Ρόδο με αποτέλεσμα να σημειωθούν διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές της περιοχής.

Το άρθρο Προβλήματα σε όλη την Ελλάδα: Xαλάζι, πλημμυρισμένα σπίτια και «φουσκωμένα» ποτάμια(photos & video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα