Οι κωδικοί του κυκλώματος των διακινητών ναρκωτικών στις πιάτσες της Αθήνας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ευφάνταστα στις κωδικές συνομιλίες τους, αποδεικνύονται και τα αρχηγικά μέλη της πολυπληθούς συμμορίας με τις δεκάδες υποομάδες, που τροφοδοτούσαν με κάθε είδους ναρκωτικές ουσίες, νέους και νέες στο κέντρο και στις πλατείες της Αθήνας.

Ενώ ο Αλβανός αρχηγός του κυκλώματος, κάτι σαν «Εσκομπάρ των Βαλκανίων», παραμένει άγνωστος στις ελληνικές διωκτικές αρχές, Αλβανοί συνεργοί του και Έλληνες, που είχαν αναλάβει τη διακίνηση

των ναρκωτικών ως τις πιάτσες του Κέντρου, συνεννοούνταν, υπό το φόβο της τηλεφωνικής παρακολούθησης, αναφέροντας λέξεις, που ουδεμία σχέση είχαν με το αντικείμενό τους.

Στο διαβιβαστικό, που εστάλη στον αρμόδιο εισαγγελέα, μαζί με πλήθος άλλων στοιχείων για τη δράση τους, οι κωδικές ονομασίες, που χρησιμοποιούνταν έχουν ως εξής:

Φωτιστικό, Κασέρι η Ζαμπόν, σήμαινε ινδική κάνναβη

Γάλα, Αλεύρι, Γιαούρτι η Κοτόπουλο, σήμαινε κοκαΐνη

Χαρτιά, σήμαινε τα Χρήματα

Μηχανή, σήμαινε Όπλο

Εργαλείο, ήταν η ζυγαριά ακριβείας.

Σχολείο, ήταν η Φυλακή (σ.σ. η αναφορά γινόταν για έγκλειστους συνεργούς τους).

Με τη λέξη γκάζι εννοούσαν τον πυροβολισμό

Με τη λέξη Κράτος, αναφέρονταν στην Αστυνομία και στην Ασφάλεια.

Φωτιστικό, Κασέρι ή Ζαμπόν: Ινδική Κάνναβη

Τα κέρδη του κυκλώματος, που αριθμούσε 172 άτομα(!), υπολογίζονται σε περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ.

Για να δικαιολογούν την κατοχή μεγάλων χρηματικών ποσών, οι τέσσερις αρχηγοί από την Αλβανία, που είχαν εγκατασταθεί στην Αθήνα, φρόντιζαν να εμφανίζονται ως… υπερτυχεροί των λαχείων και άλλων τυχερών παιγνιδιών του ΟΠΑΠ.

Στην πραγματικότητα, αγόραζαν λαχεία κλπ, που είχαν κερδίσει ποσά, δίνοντας περισσότερα χρήματα από τα κερδισμένα και τα παρουσίαζαν ως… πηγή του πλουτισμού τους!

Όπως έγραψε η Alphafreepress, ορμητήριο ήταν καφετέρια στην Πλατεία Αμερικής, με προσωρινά υπεύθυνο έναν εκ των βασικών συλληφθέντων.

Οι προμηθευτές από την Αλβανία, τοποθετούσαν πάνω στα δέματα με ινδική κάνναβη, ένα… τραπουλόχαρτο, ως σύνθημα για την παραλαβή από τους συνεργούς τους, και… βαθμολογία της ποιότητας του ναρκωτικού.

Για την υπόθεση αυτή έχουν συλληφθεί συνολικά 97 άτομα, άλλα είναι ήδη στη φυλακή από παλαιότερες μεμονωμένες συλλήψεις, ενώ αναζητούνται και πολλοί άλλοι μέχρι τους… εκατόν εβδομήντα δύο.

Για να μην μπαίνουν σε κίνδυνο σύλληψης στις πιάτσες της δυστυχίας στο κέντρο της Αθήνας, οι Αλβανοί και οι Έλληνες συνεργοί, χρησιμοποιούσαν ως μεταφορείς (βαποράκια) εξαθλιωμένους Αφρικανούς, οι οποίοι, για λίγα χρήματα, παρέδιδαν σε τοξικομανείς τις παραισθήσεις.

Ενδεικτική είναι η προέλευση πολλών εξ αυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ασφάλειας Αθηνών.

Πρόκειται για υπηκόους Νιγηρίας, Τανζανίας, Σιέρα Λεόνε, Κονγκό, Ρουάντα, Σομαλία, Γουϊνέα, Γκάνα, Μαρόκο, Καμερούν, Ερυθραίας, Σουδάν, Μαυριτανίας, Σενεγάλης…

Το άρθρο Οι κωδικοί του κυκλώματος των διακινητών ναρκωτικών στις πιάτσες της Αθήνας εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα