Πρόβες απαγχονισμού στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η αποτυχία του πραξικοπήματος στην Τουρκία, και η περαιτέρω κοινωνική και πολιτική ισχυροποίηση του Ταγίπ Ερντογάν, έχει δημιουργήσει την αίσθηση στους οπαδούς του, μιας μεγαλειώδους επικράτησης που είναι φανερή στις αντιδράσεις τους. Δείγμα αυτού του γεγονότος οι πρόσφατοι πανηγυρισμοί οπαδών του γύρω από ένα ανθρώπινο ομοίωμα σε κρεμάλα.

Πρόβες θανάτου

Στην Κωνσταντινούπολη ύστερα από την αποτυχία του πραξικοπήματος, οι οπαδοί του Ερντογάν βγήκαν στους δρόμους, γιορτάζοντας την νίκη τους παρακολουθώντας μια απεχθή πρόβα θανάτου με ένα

ανθρώπινο ομοίωμα να βρίσκεται σε κρεμάλα, και γύρω του να ζητωκραυγάζει το εκστασιασμένο πλήθος.

Άλλωστε οι υποσχέσεις του Ταγίπ Ερντογάν περί της πρόθεσής του να επαναφέρει την θανατική ποινή , ώστε αυτή να αξιοποιηθεί για την παραδειγματική τιμωρία των επίδοξων πραξικοπηματιών, έχει σκορπίσει τον ενθουσιασμό στους οπαδούς του που απαιτούν το μέγιστο της ποινής για τους συμμετέχοντες στο πραξικόπημα. Μια προοπτική -την επιβολή της θανατικής ποινής- που ο Ταγίπ Ερντογάν την έχει αφήσει ανοικτή προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, που δεν φαίνεται ωστόσο ικανή να επηρεάσει τις αποφάσεις του Τούρκου Προέδρου.

Σε κάθε περίπτωση εικόνες σαν και αυτή αποδεικνύουν ότι η ένταση και τα πάθη στην Τουρκία παραμένουν οξυμένα, με απρόβλεπτες συνέπειες τόσο για την τουρκική κοινωνία όσο και για την γενικότερη γεωπολιτική ισορροπία της περιοχής.

Το άρθρο Πρόβες απαγχονισμού στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα