Πέντε βήματα για να βελτιώσετε τον ύπνο σας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η κακή ποιότητα ύπνου και σε πολλές περιπτώσεις η αϋπνία αποτελεί ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν συχνά οι άνθρωποι και έχει ως συνέπεια το αίσθημα της κούρασης και της κακής διάθεσης. Αντίθετα ένας ύπνος καλής ποιότητας μας δίνει την αναγκαία ενέργεια και διάθεση για τον καθημερινό βίο. Δείτε πέντε βήματα τα οποία -εφόσον τηρηθούν- μπορούν να βελτιώσουν αισθητά την ποιότητα του ύπνου:

Φαγητό και καφές: Για να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας πρέπει να αποφύγετε να καταναλώσετε το βραδινό σας λίγο προτού κοιμηθείτε. Επίσης
καλό θα ήταν να αποφύγετε τα λιπαρά στο δείπνο. Επιπρόσθετα αν δεν καταναλώσετε καφέ ή τσάι πριν από τον ύπνο θα κοιμηθείτε σίγουρα καλύτερα.Βραδινό ντους: Κάντε ένα ντους μισή ώρα περίπου προτού ξαπλώσετε για να χαλαρώσετε. Με αυτό τον τρόπο θα σας πάρει πιο εύκολα ο ύπνος.Διατάσεις: Κάντε μερικές διατάσεις λίγο πριν από τον βραδινό ύπνο. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες μετά τις διατάσεις θα μπορείτε να κοιμηθείτε εύκολα.Kάπνισμα: Αποφύγετε το κάπνισμα λίγο προτού πέσετε για ύπνο, αφού η νικοτίνη είναι διεγερτική.Ηλεκτρονικές συσκευές: Μην χρησιμοποιείτε ηλεκτρονικές συσκευές πριν από τον ύπνο. Αντίθετα, απενεργοποιήστε τον υπολογιστή, το κινητό και την τηλεόραση και σίγουρα θα έχετε μία καλύτερη ποιότητα ύπνου.

Το άρθρο Πέντε βήματα για να βελτιώσετε τον ύπνο σας εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα