Πρώτη θέση η Ουαλία 3-0 τη Ρωσία, στο 0-0 Αγγλία-Σλοβακία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Σωτήρη Τριανταφύλλου

Την πρώτη θέση του ομίλου της εξασφάλισε η Ουαλία που νίκησε με 3-0 τη Ρωσία και την άφησε στην τελευταία θέση του 2ου ομίλου και για μία ακόμη φορά εκτός της επόμενης φάσης του Euro. Οι Ουαλοί που είχαν και πάλι για μεγάλο πρωταγωνιστή τον σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης Γκάρε Μπέιλ που έγινε μόλις ο

έβδομος παίκτης στην ιστορία του θεσμού που σκοράρει σε όλα τα ματς του ομίλου πέτυχαν τη δευτερη νίκη στον όμιλο στηνπρώτη τους συμμετοχή σε Euro και εκμεταλλευόμενοι την ισοπαλια 0-0 της Αγγλίας με τη Σλοβακίας όχι μόνο προκρίθηκαν στην φάση των «16», αλλά κατέκτησαν και την πρώτη θέση του ομίλου.

Οι Ουαλοί μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και πήραν κεφάλι στο σκορ στο 11′ με τον Ράμσεϊ να σκάβει ωραία και να νικά τον Ακινφέεβ και να κάνει το 1-0. Λίγα λεπτά αργότερα στο 20′ μετά από κλέψιμο ο Μπέιλ έβγαλε τον Νιλ Τέιλορ τετ-ατετ με τον Ακινφέεβ και εκείνος πλασάροντας σωστά διαμόρφωσε το 2-0. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο ίδιος ο Γκάρεθ Μπέιλ στο 67′ μετά από εξαιρετική πάσα με ανάποδο πόδι από τον Ράμσεϊ και εντυπωσιακό πλασέ. Πλέον η Ουαλία θα περιμένει την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης ώστε να μάθει τον αντίπαλό της που θα προκύψει από τους καλύτερους τρίτους.

Στο άλλο ματς, η Αγγλία ήταν καλύτερη, αλλά δεν μπόρεσε και πάλι να κάνει τις ευκαιρίες της γκολ και έμεινε σττο 0-0 με την Σλοβακία. Η Αγγλία προκρίνεται ως δεύτερη και θα πρέπει να περιμένει να ολοκληρωθεί ο έκτος όμιλος ώστε να μάθει τον αντίπαλό της καθώς θα παίξει με τον δεύτερο που αυτή τη στιγμή είναι Ισλανδία αλλά δεν αποκλείεται να είναι και μία εκ των Ουγγαρίας, Πορτογαλίας και Αυστρίας. Η Σλοβακία έχει βάσιμες ελπίδες να είναι ανάμεσα στις καλύτερες τρίτες, έχει δεδομένα από κάτω την Αλβανία στη μάχη για τις καλύτερες τρίτες και ψάχνει μία ακόμα ώστε να είναι κι εκείνης στους «16». Αν, μάλιστα, την Τρίτη η Γερμανία επικρατήσει της Βορείου Ιρλανδίας τότε αυτομάτως οι Σλοβάκοι προκρίνονται.

Το άρθρο Πρώτη θέση η Ουαλία 3-0 τη Ρωσία, στο 0-0 Αγγλία-Σλοβακία εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα