Πρωταθλητής στην ανακύκλωση ο δήμος Πύργου

Το υψηλότερο ποσοστό ανακύκλωσης σε όλη την Πελοπόννησο έχει καταφέρει να διαθέτει πλέον ο δήμος του Πύργου, που αποστέλει ανακυκλώσιμα υλικά στο εργοστάσιο της εταιρείας Ανακύκλωσης στην Πάτρα, ποσότητας πάνω από εκατό τόνους τον μήνα, φτάνοντας για τον μήνα Μάιο το ποσοστό της ανακύκλωσης στο 20%.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε χθες το μεσημέρι σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου, ο αντιδήμαρχος, Διονύσης Μπέλτσος, ο δήμος του Πύργου,

έχει ξεπεράσει τους στόχους, που είχε βάλει η δημοτική αρχή, για την αύξηση της ανακύκλωσης καθώς μόνο για τον μήνα Μάιο, κατάφερε να αποστείλει 147,22 τόνους υλικά προς ανακύκλωση.

Επίσης, στο πλαίσιο της ανακύκλωσης, όπως ανέφερε ο κ. Μπέλτσος, κάθε μήνα ανακυκλώνονται από τον δήμο του Πύργου, 26 τόνοι ζωικών υποπροϊόντων και 30 τόνοι γυαλί ενώ τον μήνα Μάιο συγκεντρώθηκαν 2,1 τόνοι ηλεκτρικών συσκευών για ανακύκλωση.

«Οι δημότες του Πύργου κατάφεραν μέσα σε αντίξοες συνθήκες και με τις ελλείψεις της δημοτικής αρχής στα θέματα της ανακύκλωσης να έχουν φτάσει το υψηλότερο ποσοστό στην Πελοπόννησο, κάτι που γνωρίζουν και οι υπεύθυνοι στα αρμόδια υπουργεία. Ήταν ενήμεροι και ήταν ευχαριστημένοι από την ανακύκλωση στο δήμο μας και θεωρώ πως είμαστε μέσα στα καλύτερα ποσοστά στην Ελλάδα», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Πύργου, Διονύσης Μπέλτσος, που επεσήμανε πως η δημοτική αρχή, από την έναρξη του προγράμματος ανακύκλωσης μέχρι σήμερα έχει επιτύχει κάτι πολύ σημαντικό.

«Δεν είμαστε πλέον ο Πύργος των σκουπιδιών και η πόλη προς αποφυγή, αλλά είμαστε η πόλη προς μίμηση, όπως ανέφερε και το δημοτικό συμβούλιο της Τρίπολης και το έχει αναφέρει και η Πάτρα», τόνισε ο κ. Μπέλτσος.

Αναπτύσσεται και εξελίσσεται η ανακύκλωση

Με δικό του χωροταξικό σχέδιο για την σωστή και καλύτερη λειτουργία του Προγράμματος Ανακύκλωσης, θα προχωρήσει τους επόμενους μήνες ο δήμος του Πύργου, όπου, μέχρι και τον ερχόμενο Αύγουστο, θα έχει, όπως ανακοίνωσε ο κ. Μπέλτσος, δικό του σχέδιο πόλης.

«Ο Πύργος τον Αύγουστο θα έχει τον δικό του χωροταξικό σχεδιασμό των κάδων, με συνοικιακούς κομποστοποιητές, με πράσινα σημεία, θα υπάρχει μια μελέτη η οποία θα ολοκληρωθεί πιστεύω τον Αύγουστο και θα είμαστε πλέον μια πόλη πρότυπο. Ο Εθνικός Σχεδιασμός μιλά για ρεύματα διαλογής. Μιλά για χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, γυαλί. Εμείς ένα ρεύμα διαλογής το έχουμε γιατί μας το παρέχει η εταιρεία αξιοποίησης ανακύκλωσης και περιμένουμε να μας στείλουν και κάδους από άλλα ρεύματα ώστε να μπορέσουμε κι εμείς να έχουμε τα τέσσερα ρεύματα διαλογής που ζητά το υπουργείο. Το σίγουρο είναι πως με βάση τη μελέτη που θα γίνει θα υπάρχουν και τα πράσινα σημεία, τα οποία δεν είναι απλά οι κάδοι, αλλά ως πράσινο σημείο μπορεί να ορίζεται ένα οίκημα που να έχει και χώρο μέσα για να γίνεται κομποστοποίηση», επεσήμανε ο κ. Μπέλτσος.

Σημαντική η ανακύκλωση στα χωριά

Εξάλλου, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε χθες ο αντιδήμαρχος Πύργου, ήδη το δίκτυο με τους μπλε κάδους, επεκτείνεται στις τοπικές κοινότητες του δήμου Πύργου, οι κάτοικοι των οποίων ενημερώνονται για τα ανακυκλώσιμα υλικά, έτσι ώστε να υλοποιείται η ανακύκλωση όσο το δυνατόν καλύτερα. Μάλιστα, ο κ. Μπέλτσος, σημείωσε, πως είναι πολύ σημαντικό οι τοπικές κοινότητες να κάνουν ανακύκλωση καθώς μέσα από αυτή τα σείμμικτα σκουπίδια που θα παράγονται θα είναι ελάχιστα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο αντιδήμαρχος του Πύργου, ευχαρίστησε τόσο τους εργάτες όσο και τους οδηγούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της ανακύκλωσης, οι οποίοι, όπως ανέφερε με την θέλησή τους, εργάζονται περισσότερες ώρες και πραγματοποιούν δρομολόγια με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος ανακύκλωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα