Πρώτα «πείραγμα» της φωτογραφίας και μετά «ανέβασμα» στo Facebook

Οι γυναίκες δίνουν προσοχή όχι μόνο στο πραγματικό τους προφίλ, αλλά και στο ψηφιακό τους, όπως αποδυκνύεται από βρετανική έρευνα. Χαρακτηριστικά, πάνω από τις 4 στους 10 γυναίκες «πειράζουν» τις φωτογραφίες τους, πριν τις «ανεβάσουν» στα social media, όπως το Facebook, το Instagram και το Twitter.

Στην έρευνα, το 77% των γυναικών

απάντησε ότι το άγχος της «καλής φωτογραφίας» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μεγαλύτερο από εκείνο του πρώτου ραντεβού ή της συνέντευξης για μια δουλειά, ενώ περίπου οι μισές παραδέχθηκαν ότι έχουν διαγράψει ή κάνει un-tag φωτογραφία, που δεν τις κολάκευε.

Μάλιστα, «θύματα» τους γυναικείου αυτού άγχους είναι και οι σημαντικές στιγμές στη ζωή τους, αφού 1 στις 3 παραδέχθηκε ότι έχει σταματήσει κάποιον που πήγε να τη φωτογραφίσει ή έχει καταστρέψει φωτογραφίες από ιδιαίτερες στιγμές, όπως είναι οι καλοκαιρινές διακοπές, ένα πάρτι ή η αποφοίτηση.

Την ίδια στιγμή, το 55% των γυναικών παραδέχθηκε ότι δεν έχει καλή σχέση με την κάμερα τώρα, παρά πριν μερικά χρόνια. Μάλιστα, το 75% παραδέχθηκε κατά τη διάρκεια της έρευνας ότι όταν ήρθε «αντιμέτωπο» με μια φωτογραφία του, θεώρησε τον εαυτό του «άσχημο», «μη ελκυστικό» ή «πολύ παχύ».

Keywords
Τυχαία Θέματα