16 Ιουλίου Γενική Απεργία ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ

Σε 24ωρη γενική απεργία για την Τρίτη 16 Ιουλίου, προχωρά η ΓΣΕΕ από κοινού με την ΑΔΕΔΥ. Η απεργία αποφασίσθηκε ως αντίδραση στις προβλέψεις του πολυνομοσχεδίου για απολύσεις στον δημόσιο τομέα.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η ΓΣΕΕ αντιδρώντας

στο νέο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας από κοινού με την ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 16 Ιουλίου και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 11:30πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Αύριο Πέμπτη 11 Ιουλίου η ΓΣΕΕ θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνει η ΠΟΕΜ μαζί με τα σωματεία και τους εργαζόμενους σε ΕΑΣ, ΕΑΒ, ΕΛΒΟ και Σκαραμαγκά στις 12.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος και αμέσως μετά θα ακολουθήσει διάβημα στους συναρμόδιους υπουργούς».

Εν τω μεταξύ, από τις 12:00 ως τη λήξη του ωραρίου θα ισχύσει η παναττική στάση εργασίας που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

«Χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο, απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, νέα φορολεηλασία, "ξαφνικός θάνατος" νέων οργανισμών και επιχειρήσεων του ευρύτερου δημοσίου τομέα, άρση της αναστολής πλειστηριασμών κατοικιών για χρέη προς το δημόσιο συνθέτουν την πολιτική της συγκυβέρνησης που υλοποιείται με το πολυνομοσχέδιο που προωθείται για ψήφιση στη Βουλή», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

«Η κυβέρνηση εμμένει στην εφαρμογή του πιο ανελέητου σχεδίου αποσάθρωσης εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών, συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων από τη μεταπολίτευση και έπειτα, εις βάρους των εργαζομένων και της κοινωνίας», σημειώνεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα