Πρώτα Eurogroup, μετά διαπραγματεύσεις στην Αθήνα

Αν και θα υπάρξει τόσο από την τρόικα, όσο και από τον Γιάννη Στουρνάρα ενημέρωση σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης, εντούτοις το σημερινό Eurogroup δεν πρόκειται να λάβει αποφάσεις για την χώρα, καθώς είναι σε εκκρεμότητα η αξιολόγηση της τρόικας. Πάντως, στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης πρόκειται να διαφανεί το εάν οι εταίροι

συμφωνούν με την Ελλάδα για την ανάγκη λήψης διαρθρωτικών –και όχι οριζόντιων- μέτρων το 2014, ενώ θα φανεί και η στάση τους σχετικά με το ζήτημα του δημοσιονομικού κενού.

Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να ενημερώσει το Eurogroup για τα στοιχεία από την εκτέλεση του προϋπολογισμού 2013, αλλά και για τους τρόπους που η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 1,55% του ΑΕΠ το 2014.

Η ενημέρωση του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ αναφορικά με το ελληνικό πρόγραμμα θα γίνει στο απόηχο των δηλώσεων του επικεφαλής των τεχνοκρατών του Eurogroup Αυστριακού Τόμας Βίζερ ότι Ελλάδα και τρόϊκα τους χωρίζουν «μίλια και δισεκατομμύρια», οι οποίες ήγειραν πολλές αντιδράσεις.

Οι τρεις εκπρόσωποι των δανειστών μας, Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ θα επιστρέψουν την Παρασκευή στην Αθήνα, ενώ ο κ. Στουρνάρας θα παραμείνει και για την συνεδρίαση του Ecofin και θα επιστρέψει το Σάββατο.

Keywords
Τυχαία Θέματα