Προστασία των μικρών εμπόρων υπόσχεται ο Κ. Χατζηδάκης

Με αφορμή τις αλλαγές με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, οι μικρομεσαίοι έμποροι εκφράζουν τις ανησυχίες τους σχετικά με τον αυξημένο ανταγωνισμό που θα αντιμετωπίσουν από τα μεγάλα πολυκαταστήματα και τα εμπορικά κέντρα. Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99, 5 η κυβέρνηση υιοθέτησε το «βρετανικό μοντέλο» για τη λειτουργία του λιανεμπορίου και αν βρεθεί δικαστήριο που θα

τις αμφισβητήσει, τότε το υπουργείο θα προστατεύσει τις ρυθμίσεις για το άνοιγμα των μεγάλων καταστημάτων (άνω των 250 τ.μ. ) μόνο επτά Κυριακές το χρόνο, ώστε να μην δημιουργηθεί αθέμιτος ανταγωνισμός στην αγορά.

Εν τω μεταξύ, μετά από κοινή σύσκεψη της ΕΣΕΕ (έμποροι), της ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και της ΟΙΥΕ (ιδιωιτκοί υπάλληλοι), αποφασίστηκε να συστήσουν «κοινωνική κίνηση» με την επωνυμία «Συμμαχία για την Κυριακή - Αργία», με σκοπό την διαφύλαξη της ημέρας της Κυριακής ως γενικής αργίας.

Στη συνάντηση αυτή αποφασίστηκε επίσης, να δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές στην οικονομία, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή, το οποίο προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Στη συνέντευξη θα παρουσιαστούν στοιχεία από τα Ινστιτούτα της ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ (ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ και ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ) για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, καθώς και οι προτάσεις των οργανώσεων για το ζήτημα αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα