Είχαν «σηκώσει» 18 διαμερίσματα στη Β. Ελλάδα

Χειροπέδες σε σπείρα διαρρηκτών, η οποία ήταν «εξπέρ» στην παραβίαση θωρακισμένων πορτών ασφαλείας, πέρασε η ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Οι δράστες είχαν «σηκώσει» από τουλάχιστον 18 διαμερίσματα σε Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Γιαννιτσά και Κατερίνη χρήματα, ηλεκτρονικές

συσκευές, χρυσαφικά και τιμαλφή.

Μάλιστα οι δράστες είχαν προσπαθήσει να ληστέψουν άλλα οχτώ σπίτια. Όπως ανακοινώθηκε, συνελήφθησαν οκτώ Γεωργιανοί κι ένας ομογενής, ενώ αναζητούνται άλλοι τέσσερις συνεργοί τους.

Σε έρευνες των αστυνομικών στα σπίτια των συλληφθέντων στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέρα από τα κλοπιμαία, ειδικά εργαλεία διάρρηξης, τα οποία χρησιμοποιούσαν για να παραβιάσουν τις κλειδαριές ασφαλείας των θωρακισμένων θυρών. Εξάλλου, στην κατοχή ενός 39χρονου, μέλους της σπείρας, βρέθηκε πλήθος αρχαίων αντικειμένων διαφόρων ιστορικών περιόδων, που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου ‘περί προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς'.

Κατά τις ίδιες έρευνες συνελήφθησαν δύο ακόμη γυναίκες για διάφορα αδικήματα που δεν συνδέονται όμως με τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ήδη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα