Προσπάθεια να πιάσουν στη… φάκα τον “Σήφη” τον κροκόδειλο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Με τη χρήση φάκας, μπορεί να χρησιμοποιήσουν και δύο, θα προσπαθήσουν σήμερα να πιάσουν τον «Σήφη» τον κροκόδειλο οι αρμόδιοι της επιχείρησης ου θα στηθεί στο Φράγμα των Παταμών.

Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε χθες στο Ηράκλειο σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων και καταστρώθηκε επί χάρτου το σχέδιο αιχμαλώτισης του άγριου ζώου, ενώ σήμερα το μεσημέρι θα γίνει ο σχεδιασμός για την παγίδευση του κροκόδειλου στο σημείο της λίμνης όπου έχει θεαθεί τις περισσότερες

φορές.

Κεντρικό θέμα σε όλη την προσπάθεια σύλληψής του κροκόδειλου αποτελεί η ακεραιότητα του ζώου και φυσικά εκείνων που θα αναλάβουν την επιχείρηση. «Σε καμία περίπτωση δεν σχεδιάζουμε τη θανάτωσή του, εξάλλου είναι ο τελευταίος που φταίει για όλη αυτή την αναστάτωση», είπε ο κ. Λυμπεράκης, προβλέποντας πως κατά πάσα πιθανότητα ο κροκόδειλος θα μεταφερθεί σε κάποιο χώρο εκτός Κρήτης, ίσως σε ζωολογικό κήπο, όπου μπορούν να δημιουργηθούν επαρκείς συνθήκες διαβίωσής του.

Ο κ. Λυμπεράκης απέκλεισε το ενδεχόμενο «τουριστικής» αξιοποίησης του κροκόδειλου για την Κρήτη με περίφραξη ενός μέρους της λίμνης. «Δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες εκεί, ούτε μπορεί να λειτουργήσει μέσα στο συγκεκριμένο οικοσύστημα. Η Κρήτη έχει πλούσια φύση και πολλά είδη άγριας ζωής και δεν χρειάζεται τον κροκόδειλο ως ατραξιόν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λυμπεράκης.

Το άρθρο Προσπάθεια να πιάσουν στη… φάκα τον “Σήφη” τον κροκόδειλο εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα