«Προσωπικές και Κοινωνικές Δεξιότητες στο Νηπιαγωγείο» στον δήμο Περιστερίου

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του δήμου Περιστερίου "Οδοιπορικό", με τη διαρκή υποστήριξη της Προέδρου του, Ξένης Κορόγιαννη, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών-επιμορφωτικών δραστηριοτήτων του, υλοποίησε βιωματικό σεμινάριο στους Νηπιαγωγούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Για την πραγματοποίησή του υπήρχε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας.

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε σε εφτά δίωρες συναντήσεις από τις 12/2 έως

τις 2/4/2014 στο χώρο του Οδοιπορικού.
Συντονίστρια της ομάδας ήταν η Μαρία Πελεκανάκη, επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου, Κοινωνική Λειτουργός-Ψυχοθεραπεύτρια.
Την εκπαίδευση παρακολούθησαν 20 νηπιαγωγοί. Το θέμα του σεμιναρίου ήταν «Προσωπικές και Κοινωνικές Δεξιότητες στο Νηπιαγωγείο»
Μέσα από το χωρισμό των ομάδων κατάφεραν οι συμμετέχοντες να οργανώσουν και να παρουσιάσουν οι ίδιοι ενότητες που αφορούσαν: α) την ομαδικότητα β) υγιείς συνήθειες γ) αυτοεκτίμηση δ) συναισθήματα.

Σε ένα πολύ καλό κλίμα συνεργασίας και ομαδικότητας υπήρχε η δυνατότητα να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις, να εκφράσουν συναισθήματα και να εφοδιαστούν με γνώσεις και τεχνικές που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν στο σχολείο τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας δήμου Περιστερίου ¨Οδοιπορικό¨, μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλ. 210-5786888, Δευτέρα – Παρασκευή 9.00-14.00 και στο email: [email protected].

Keywords
Τυχαία Θέματα