Πρόσκληση διαλόγου Γκρουέφσκι προς Σαμαρά

Πρόσκληση για να συναντηθούν «προς όφελος της εντατικοποίησης του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών και της διαμόρφωσης θετικού κλίματος», υπηύθυνε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, κος Νίκολα Γκρουέφσκι, στον πρωθυπουργό της χώρας μας, κο Αντώνη Σαμαρά, μέσω κυβερνητικής ανακοίνωσης της ΠΓΔΜ

Νωρίτερα, είχαν συναντηθεί στην Θεσσαλονίκη

ο απεσταλμένος του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ, κος Μάθιου Νίμιτς και ο πρέσβης της χώρας μας, κος Αδαμάντιος Βασιλάκης, προκειμένου να ενημερωθεί ο έλληνας διαπραγματευτής για τις συνομιλίες που είχε ο ίδιος ο Γ.Γ. του Ο.Η.Ε., κος Μπαν Κι Μουν, με την ηγεσία της Π.Γ.Δ.Μ. στην Οχρίδα και στα Σκόπια, κατά την πρώτη του επίσκεψη στην γειτονική μας χώρα, στο πλαίσιο της περιοδείας του στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας.
«Για τα Ηνωμένα Έθνη το θέμα της ονομασίας είναι ένα σημαντικό περιφερειακό ζήτημα όσον αφορά την ασφάλεια στην περιοχή και συνεπώς, είναι προτεραιότητά μας και ο Γ.Γ. έχει μεγάλο ενδιαφέρον και αναγνωρίζει ότι η μόνη λύση είναι, οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία για την ονομασία.», δήλωσε ο κος Νίμιτς και συμπλήρωσε, «οι δύο πλευρές λένε ότι θέλουν να επιλυθεί το ζήτημα. Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να κινηθούμε προς τη σωστή κατεύθυνση».
Κατά την συνάντηση του ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ με τον κο Μπαν Κι Μούν, δήλωσε ότι είναι έτοιμος για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, αλλά, δεν παρέλειψε να χρεώσει στην Ελλάδα την έλλειψη προόδου στο συγκεκριμένο θέμα και να θέσει ξανά θέμα ύπαρξης «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρόσκληση, Γκρουέφσκι, Σαμαρά,prosklisi, gkrouefski, samara