Προσεδαφίστηκε επιτυχώς το ‘Curiosity’ στον Άρη για να τον εξερευνήσει!

Προσεδαφίστηκε με επιτυχία στη επιφάνεια του πλανήτη Άρη, το εξερευνητικό όχημα ‘Curiosity’ της ΝΑΣΑ -μετά από ταξίδι οκτώ μηνών- προκειμένου να διερευνήσει το ενδεχόμενο της -εκεί- ύπαρξης μικροβίων και να συλλέξει πληροφορίες, καθώς και φωτογραφικό υλικό από τον ‘κόκκινο πλανήτη’!

Το εν λόγω όχημα που ονομάζεται 'Curiosity', να διερευνήσει το ενδεχόμενο ύπαρξης μικροβίων στον Άρη και να συλλέξει

πληροφορίες και φωτογραφίες από τον κόκκινο πλανήτη. Πρώτα βέβαια πρέπει να καταφέρει να φτάσει με επιτυχία στη επιφάνεια του πλανήτη.

Σύμφωνα με την ΝΑΣΑ, η προσεδάφιση του 'Curiosity', το όνομα οποίο σημαίνει περιέργεια και ταξιδεύει με ταχύτητα 21.240 χιλιομέτρων ανά ώρα, αποτελούσε την μεγαλύτερη -μέχρι σήμερα- πρόκληση που έχει αντιμετωπίσει ποτέ.

Το όχημα θα έπρεπε εντός -μόνο- 7 λεπτών να χρησιμοποιήσει το φέρον αλεξίπτωτο, ειδικές ρουκέτες αντιθέτου πρόωσης και τον ειδικό βραχίονα, προκειμένου έτσι να μειώσει την ταχύτητα προσέγγισής του προς τον Άρη και να προσεδαφιστεί ομαλώς.

Τώρα, το 'Curiosity' -αφού κατάφερε τελικά να προσεδαφιστεί επιτυχώς- ίσως καταφέρει να ανακαλύψει και ενδείξεις για την ύπαρξη ζωής στον Άρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα