Πρόωρες εκλογές «βλέπουν» οι New York Times

Με αφορμή τις δηλώσεις Σαμαρά-Βενιζέλου περί κυβερνητικής σταθερότητας, οι New York Times (NYT) σε άρθρο τους αναφέρουν ότι παρά τα λεγόμενά τους, η Ευρώπη δεν πείθεται. Όπως τονίζεται στο σχετικό άρθρο, εάν η κυβέρνηση αποτύχει στις επικείμενες Ευρωεκλογές, θα «τρίξει» η θέση του Αντώνη Σαμαρά, κάτι που θα τον αναγκάσει να προσφύγει νωρίτερα σε βουλευτικές εκλογές.

Οι

ΝΥΤ σημειώνουν ότι καθώς το εξάμηνο της Ελληνικής προεδρίας συμπίπτει με τις Ευρωεκλογές, πιθανή επιτυχής άσκηση της προεδρίας από την Αθήνα, θα προσδώσει στην κυβέρνηση έξτρα ώθηση εν όψει των Ευρωεκλογών, που συμπίπτουν με τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές. Παράλληλα, συνδέουν την ελληνική προεδρία της ΕΕ με το διογκούμενο ρεύμα ευρωσκεπτικισμού, τονίζοντας ότι ο ρόλος της Ελλάδος δεν είναι καθόλου τυπικός, καθώς καλείται εν μέρει να “αναχαιτίσει” την επαπειλούμενη άνοδο ακροδεξιών κομμάτων ανά την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Προς στιγμήν αίσθηση προκάλεσε χθες το σαρδάμ του Προέδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο, που έκανε λόγο για τριπλές εκλογές τον Μάιο, σπεύδοντας, πάντως, να διευκρινίσει ότι εννοούσε τις Ευρωεκλογές, τις Περιφερειακές και τις τοπικές εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα