Πρόκριση στους τελικούς της κωπηλασίας διεκδικούν τρία ελληνικά πληρώματα

Πολύ ενδιαφέρουσα, για τα ελληνικά χρώματα, είναι η 6η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Μεταξύ άλλων, τρία ελληνικά πληρώματα διεκδικούν την πρόκριση στους τελικούς της κωπηλασίας. Πιο συγκεκριμένα:

- Την αρχή κάνει η τετράκωπος, με τους Στέργιο Παπαχρήστου, Γιώργο Τζιάλλα, Γιάννη Τσίλη και Γιάννη Χρήστου να αγωνίζονται στις 12:20 στη δεύτερη σειρά,

με αντιπάλους τα πληρώματα του Καναδά, της Ρουμανίας, των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Νέας Ζηλανδίας.

- Στις 12:30, οι Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου μετέχουν στον πρώτο ημιτελικού του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, μαζί με Νέα Ζηλανδία, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ και Κούβα.

- Οι Λευτέρης Κόνσολας και Παναγιώτης Μαγδάνης αρχίζουν την προσπάθειά τους στις 12:50 (στην πρώτη σειρά), στον ημιτελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, με αντιπάλους τη Νέα Ζηλανδία, την Ιταλία, τη Δανία, τη Γερμανία και την Ιαπωνία. Σε όλα τα αγωνίσματα, οι τρεις πρώτοι προκρίνονται στον τελικό του Σαββάτου (4/8), ενώ οι υπόλοιποι θα μετάσχουν την ίδια ημέρα στον «μικρό» τελικό.

- Η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών συνεχίζει τις προσπάθειές της στον Α΄ όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά, αντιμετωπίζοντας στις 13:20 στο «Water Polo Arena» το Καζακστάν. Πρόκειται για το θεωρητικά πιο εύκολο ματς της Α΄ φάσης, αλλά και το πρώτο που η ελληνική ομάδα θα έχει το άγχος του αποτελέσματος, αφού κάθε άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης θα την αφήσει πίσω στη μάχη για πρόκριση στα προημιτελικά.

- Δύο οι ελληνικές συμμετοχές στην κολύμβηση, στα πρωινά προκριματικά. Ο Γιάννης Καλάργαρης αγωνίζεται στις 12:15 στην όγδοη και τελευταία σειρά (1η διαδρομή) των 50μ. ελεύθερο, ενώ ο Στέφανος Δημητριάδης μετέχει στις 13:17 στη δεύτερη σειρά (2η διαδρομή) των 100μ. πεταλούδα.

- Στην ιστιοπλοΐα που συνεχίζεται στο Γουεϊμάουθ, έχουμε την 7η και την 8η ιστιοδρομία για τον Γιάννη Μιττάκη (Finn), τους Αιμίλιο Παπαθανασίου/Αντώνη Τσότρα (Star) και τους Διονύση Δήμου/Μιχάλη Πατενιώτη (49er), ενώ οι Βύρωνας Κοκκαλάνης και Αννα Αγραφιώτη μετέχουν στην 5η και 6η κούρσα των RS-X.

- Αρχίζουν οι αγώνες στα 470 ανδρών στην ιστιοπλοΐα, με τη συμμετοχή των Παναγιώτη Καμπουρίδη και Στάθη Παπαδόπουλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα