Πρώην «Pussycat Doll»: Εκτός των άλλων, ήμασταν και πόρνες

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Βροχή οι αποκαλύψεις γύρω από την σεξουαλική κακοποίηση στον χώρο του θεάματος στις ΗΠΑ μετά το σκάνδαλο Γουάινσταϊν.

Ένα πρώην μέλος των Pussycat Dolls, υποστήριξε ότι το γυναικείο συγκρότημα λειτουργούσε ως «κύκλωμα πορνείας» κι ότι τα μέλη του γκρουπ αναγκάζονταν να έχουν σεξουαλικές επαφές με διευθυντικά στελέχη της βιομηχανίας του θεάματος.

Η Kaya Jones

Η 33χρονη Kaya Jones το Σαββατοκύριακο oργίασε στο twitter, εξαπολύοντας σφοδρά πυρά κατά του μάνατζερ και των διευθυντικών στελεχών κατηγορόντας τους πως εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά το συγκρότημα στο οποίο εκείνη εντάχθηκε όταν ήταν έφηβη ακόμη το 2003.

«Η δική μου αλήθεια. Δεν ήμουν σε γυναικείο γκρουπ. Ήμουν σε ένα κύκλωμα πορνείας. Α, και παράλληλα τύχαινε να τραγουδάμε και να είμαστε διάσημες. Τα λεφτά τα έβγαζαν εκείνοι στους οποίους ανήκαμε», έγραψε. «Πόσο άσχημο ήταν ρωτά ο κόσμος. Αρκετά άσχημο για να εγκαταλείψω τα όνειρά μου, τις συναδέλφους μου στο γκρουπ κι ένα συμβόλαιο 13 εκατομμυρίων δολαρίων. Γνωρίζαμε ότι θα γίνουμε νούμερο ένα», πρόσθεσε.

H Robin Antin

Η Robin Antin, η οποία ίδρυσε τις Pussycat Dolls, απέρριψε τους ισχυρισμούς της Jones ως «αηδιαστικά γελοία ψέμματα», κατηγορώντας την ότι «αποζητεί το δικό της 15λεπτο διασημότητας». Υποστήριξε ακόμη, ότι η Jones δεν ήταν ποτέ κανονικό μέλος του group, αλλά μια από τις δεκάδες μουσικούς που έκαναν δοκιμαστικά.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η Jones κάνει τέτοια δήλωση. Το έχει ξανακάνει πριν από τουλάχιστον δέκα χρόνια, αλλά ποτέ δεν κατονόμασε συγκεκριμένους άνδρες ότι εκμεταλλεύτηκαν σεξουαλικά την ίδια και τις συναδέλφους της.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε το Σαββατοκύριακο είπε ότι αποφάσισε να προβεί τώρα στις αποκαλύψεις επειδή επηρεάστηκε βαθιά από το μακελειό στη συναυλία στο Λας Βέγκας, που έγινε λίγη ώρα αφότου η ίδια αποχώρησε για να πάει σ’ ένα κοντινό μπαρ ενός φίλου της εκεί κοντά.

Οι Pussycat Dolls είναι ένα από τα πλέον εμπορικά γυναικεία συγκροτήματα όλων των εποχών και μέχρι τη διάλυσή τους το 2010 είχαν πουλήσει 53 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Η Jones εγκατέλειψε το γκρουπ το 2005, μετά από μόλις δύο χρόνια συμμετοχής. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε τα μέλη του συγκροτήματος υποχρεούνταν να κοιμούνται με διευθυντικά στελέχη:

«Για να είσαι μέλος της ομάδας πρέπει να παίζεις ομαδικά. Δηλαδή να κοιμάσαι με όποιον σου λένε. Αν δεν το κάνεις δεν έχουν τίποτε εναντίον σου. Που σημαίνει ότι αφού σε “βγάλουν στο κλαρί” ή σε εθίσουν στα ναρκωτικά, το χρησιμοποιούν εναντίον σου. Θυματοποιούν ξανά το θύμα».

Η Jones μίλησε και κατά της Robin Antin κάνοντας αναφορά όπως φαίνεται, στην αυτοκτονία το 2014 της Simone Battle, μέλους των G.R.L., ενός άλλου γυναικείου συγκροτήματος που ίδρυσε η Antin.

«Θέλω να ομολογήσει η μάνα του λημεριού της κόλασης γιατί αυτοκτόνησε άλλο ένα από τα κορίτσια των γυναικείων συγκροτημάτων της. Πες στον κόσμο πώς μας διέλυσες νοητικά», έγραψε σε ένα από τα tweet της.

«Η Robin και η δισκογραφική της εταιρεία έβγαζαν όλα τα λεφτά. Εμείς ως Pussycat Dolls πληρωνόμασταν 500 δολάρια τη βομάδα, την ώρα που μας κακοποιούσαν και μας χρησιμοποιούσαν. Είναι γεγονός!»

Η Jones είπε ότι είχε και στο παρελθόν προσπαθήσει να μιλήσει, αλλά τα ΜΜΕ κώφευαν.

«Ελπίζω να βγουν κι άλλες γυναίκες και άνδρες και να μιλήσουν για την κακοποίηση που υπέστησαν και τον πόνο που ένιωσαν. Πρέπει να χύσουμε άπλετο φως σ’ αυτό το θέμα στη βιομηχανία του θεάματος».

Το άρθρο Πρώην «Pussycat Doll»: Εκτός των άλλων, ήμασταν και πόρνες εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα