Προηγήθηκε ο Άρης και «ξύπνησε» τον ΠΑΟΚ που τελικά επικράτησε με 3-1

Της ανατροπής έγινε και πάλι στην Τούμπα! Το γκολ του Ουντότζι στο 59' αφύπνισε τον ΠΑΟΚ και τον... Στέφενς. Οι τρεις αλλαγές του Ολλανδού ανέτρεψαν το σκηνικό και με τα γκολ των Λούκας, Αθανασιάδη και Βούκιτς ο Δικέφαλος νίκησε τον Άρη και τον... Διούδη (3-1).

Η εικόνα του αγώνα

Παρά το... ανατρεπτικό σχήμα του Στέφενς, με τον Τζαβέλλα στόπερ και τους Λόρενς - Ολίσε στη μεσαία γραμμή,

ο ΠΑΟΚ όπως γράφει το contra.gr είχε τον Άρη στο μισό γήπεδο. Ήταν προφανώς τέτοια και η επιλογή του Μιλίνκοβιτς, ο οποίος προσπάθησε με συμπαγές κέντρο και καλή αμυντική λειτουργία να εκμηδενίσει τους κινδύνους για τον Διούδη. Οι πλάγιοι έκαναν δουλειά για... δύο, οι στόπερ εξαφάνισαν τον Αθανασιάδη πρωτίστως και τον Σαλπιγγίδη, ενώ οι χαφ κάλυπταν πολλούς χώρους.

Ο σοβαρός τραυματισμός του Τριανταφυλλάκου χάλασε τη... μαγιά στην αμυντική λειτουργία των "κιτρίνων", μόνο που όταν ήταν αναγκαίο ο Διούδης ενήργησε σωτήρια. Ιδίως στη μεγάλη ευκαιρία του Κατσουράνη στο 26', τότε που εμφανίστηκε από το... πουθενά για να κρατήσει το μηδέν, αλλά και στο επικίνδυνο σουτ του Λόρενς στο 39'.

Όσο μάλιστα ο ΠΑΟΚ δεν σκόραρε στις ευκαιρίες του, τόσο ο Άρης κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο, με αποτέλεσμα στο δεύτερο ημίχρονο να είναι σαφώς πιο απειλητικός. Η κεφαλιά του Αγγελούδη στο 49' δεν ήταν δυνατή, δέκα λεπτά μετά όμως το 0-1 ήταν γεγονός. Ο Μανιάς έχασε το τετ α τετ, αλλά ο επερχόμενος Ουντότζι άνοιξε το σκορ.

Ο Στέφενς ήταν υποχρεωμένος υπό αυτές τις συνθήκες να αλλάξει πράγματα. Λόρενς και Ολίσε, οι εμπνεύσεις του Ολλανδού για το αρχικό σχήμα, δεν προσέφεραν τίποτα και έφυγαν νωρίς, ενώ και ο Σαλπιγγίδης πέρασε εκτός για χάρη των Βούκιτς, Στοχ και Λούκας. Πιο χειροπιαστό δεν θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα. Άμεσα ο ΠΑΟΚ αύξησε ταχύτητα μεσοεπιθετικά και μπορεί ο Αθανασιάδης να σημάδεψε το δοκάρι αρχικά, η ανατροπή όμως αποδείχθηκε θέμα χρόνου.

Ο Διούδης έκανε τ' αδύνατα δυνατά για να κρατήσει, αλλά προδόθηκε από την αρρυθμία που προκάλεσαν στην άμυνα του Άρη οι αλλαγές του Στέφενς. Όταν ο Λούκας στο 72' ισοφάρισε για τον "Δικέφαλο", η πλάστιγγα έγειρε. Λίνο και Στοχ δεν βρήκαν εστία, όμως ο Αθανασιάδης εξιλεώθηκε με την εύστοχη προβολή στο 80'. Ο Άρης παρέδωσε το... πνεύμα, το ηθικό των παικτών του Μιλίνκοβιτς κάμφθηκε, και ο αμαρκάριστος Βούκιτς στο 90' έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην αγχωτική κατά τ' άλλα νίκη του ΠΑΟΚ, ο οποίος συνέχισε με το απόλυτο στην Τούμπα.

MVP

Ο Λούκας Πέρεθ ήταν η τρίτη από τις αλλαγές του Στέφενς και αυτή που μετέβαλε ολοκληρωτικά τη μορφή του αγώνα. Ο Ισπανός σκόραρε το 1-1, όντας στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή, και έφτιαξε το τρίτο γκολ για τον Βούκιτς. Κυρίως όμως έδωσε πνοή στη μεσοεπιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ μαζί με τους Βούκιτς και Στοχ που ήρθαν φρέσκοι από τον πάγκο.

Αδύναμος κρίκος

Ο Ανδρέας Τάτος δεν ήταν ο παίκτης που θα πάρει στις πλάτες του τον Άρη. Πέρα από κάποια φάουλ που κέρδισε δεν κράτησε την μπάλα στα πόδια του προκειμένου να μην επιβαρυνθεί η άμυνα των "κιτρίνων". Αν ο ΠΑΟΚ δεν είχε νικήσει, μακράν του επόμενου ο πιο αρνητικός του γηπέδου θα ήταν ο Ολίσε.

Σχόλιο

Ο ΠΑΟΚ έχει μάθει να κάνει ανατροπές και προφανώς, αν χρειαστεί, θα ξανακάνει. Το πιστώνονται αυτό ο Στέφενς και οι ποδοσφαιριστές, ότι τουλάχιστον στην Τούμπα δεν παραδίδονται εύκολα. Απέναντι στον Άρη μέτρησε πολύ βέβαια και το βάθος πάγκου, αφού την ίδια ώρα που στον αγωνιστικό χώρο έμπαιναν για να ανατρέψουν το 0-1 ο Στοχ, ο Βούκιτς και ο Λούκας, ο Άρης έχανε Τριανταφυλλάκο και Ουντότζι με τραυματισμό και έπεφτε ο άγουρος Σταυρόπουλος ή ο Ρένια.

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λίνο, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Λάζαρ, Τζιόλης, Λόρενς (57' Βούκιτς), Ολίσε (64' Στοχ), Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης (68' Λούκας)

Άρης: Διούδης, Μαργαρίτης, Ψυχογιός, Κύργιας, Έλσνερ, Τριανταφυλλάκος (18' Νταμαρλής), Ηρακλής, Τάτος, Ουντότζι (82' Ρένια), Μανιάς (70' Σταυρόπουλος), Αγγελούδης

Keywords
Τυχαία Θέματα