Πρατήρια βενζίνης με «πειραγμένες αντλίες»- Σε ποιες περιοχές αφορούν οι έλεγχοι

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι του Υπουργείου Οικονομικών, με την ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, αποκάλυψε μια σειρά από πρατήρια που παραβιάζοντας την σχετική νομοθεσία είχαν παρέμβει με τεχνικά μέσα στις αντλίες των καυσίμων, με αποτέλεσμα οι καταγραφόμενες ποσότητες σε σχέση με τις πραγματικές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος» , η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας έχει ξεκινήσει τον τελευταίο μήνα ελέγχους σε βενζινάδικα, με ειδικά διαμορφωμένο όχημα που παρέχει στους ελεγκτές την τεχνική δυνατότητα να

διαπιστώνουν το αληθές ή το ψευδές της μέτρησης της αντλίας καυσίμων.

Από τους συγκεκριμένους ελέγχους προέκυψε πως ένα στα τρία πρατήρια, έχουν «πειραγμένες αντλίες» με αποτέλεσμα η απώλεια καυσίμου για τους καταναλωτές να κυμαίνεται από 5% έως και 11% ανά γέμισμα. Να σημειωθεί ότι σε 15 ελέγχους που έχει προβεί η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας έχουν βρεθεί 5 πρατήρια βενζίνης με ¨πειραγμένες αντλίες».

Τα συγκεκριμένα πρατήρια βρέθηκα σε περιοχές της Αττικής. Ένα στον Ταύρο όπου η απόκλιση στην αντλία κυμαίνονταν στο 7%, ένα στο Κερατσίνι που απόκλιση ήταν 8,4%, ένα ακόμη στον Κορυδαλλό με την απόκλιση να κυμαίνεται στο 5%, όπως και άλλο ένα πρατήριο στην Νίκαια που η απόκλιση ήταν 7,9%.

Το άρθρο Πρατήρια βενζίνης με «πειραγμένες αντλίες»- Σε ποιες περιοχές αφορούν οι έλεγχοι εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
ποιο πρατηριο βενζινης κλεβουν στον ταυρο αττικης
Τυχαία Θέματα