Πούτιν: «Αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας στην Κριμαία»

Για την «αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας» με την επιστροφή της Κριμαίας στη «Μητέρα Πατρίδα» μίλησε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ευρισκόμενος στην Σεβαστούπολη για πρώτη φορά μετά την προσάρτησή της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Η Ρωσία έκανε μάλιστα επίδειξη δύναμης και ρωσικού μεγαλείου στη Σεβαστούπολη με αφορμή την Επέτειο της νίκης επί των ναζί, με τον Πούτιν να επιθεωρεί το στόλο της Μαύρης Θάλασσας και δεκάδες μαχητικά να εκτελούν πτήσεις πάνω από την πόλη.

Πλήθος

κόσμου πλημμύρισε τις προκυμαίες του λιμανιού της Σεβαστούπολης για την πανηγυρική άφιξη Πούτιν, ο οποίος επιβιβάστηκε σε ταχύπλοο για να επιθεωρήσει τα πλοία του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και να δείξει ανά τον κόσμο πως η Κριμαία προσαρτήθηκε.

Ο Ρώσος πρόεδρος στεκόταν όρθιος στην γέφυρα του λευκού ταχύπλοου φορώντας ένα μαύρο αδιάβροχο και είχε δίπλα του τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου. Πέρασε μπροστά από περίπου δέκα πολεμικά πλοία και μέσω μεγάφωνου συνεχάρη τα πληρώματα, τα οποία στέκονταν προσοχή, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση.

«Σύντροφοι, σας συγχαίρω για την 69η επέτειο της νίκης στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο» έλεγε όταν το ταχύπλοο στο οποίο επέβαινε βρισκόταν μπροστά από κάθε πλοίο.

Το τελευταίο πλοίο που επιθεώρησε ήταν το καταδρομικό «Moskva», η ναυαρχίδα του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Μόλις τελείωσε η επιθεώρηση των πολεμικών πλοίων, άρχισαν υπερπτήσεις δεκάδων αεροσκαφών, μεταξύ των οποίων υπερηχητικά βομβαρδιστικά Tupolev TU-22 και καταδιωκτικά Sukhoi Su-27, τα οποία πραγματοποίησαν επιδείξεις σε σχηματισμό πάνω από την πόλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα