Κίνδυνος αδιεξόδου με θύματα τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Σε αδιέξοδο κινδυνεύουν να βρεθούν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ από την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργείου Υγείας και των παρόχων διαγνωστικών εξετάσεων του Οργανισμού.

Την ελπίδα ότι τη Δευτέρα θα βρεθεί λύση στο θέμα που έχει προκύψει με τους παρόχους διαγνωστικών οι οποίοι δεν θα προχωρήσουν σε επίσχεση, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, 'Αδωνις Γεωργιάδης, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Βλασταράκο.

Ο

υπουργός Υγείας κάλεσε όλους τους παρόχους του ΕΟΠΥΥ, στο πνεύμα της καλής συνεργασίας, να μην ταλαιπωρήσουν τους ασφαλισμένους, γιατί όπως τόνισε, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά: «σε αυτή την περίπτωση, παρά την ειλικρινή μας βούληση να βρούμε λύση στα προβλήματα, μέσα βέβαια στους προϋπολογισμούς που έχει ο ΕΟΠΥΥ για το 2014, θα αναγκαστούμε και εμείς να αναζητήσουμε άλλες λύσεις για να παρέχουμε υπηρεσίες στους ασφαλισμένους μας».

Ο 'Αδωνις Γεωργιάδης θα ανακοινώσει τις προτάσεις του, όπως είπε, τη Δευτέρα, αλλά σημείωσε ότι ο νόμος δίνει τη δυνατότητα να μπει πλαφόν και στις διαγνωστικές εξετάσεις και παράλληλα να εφαρμοστούν τα διαγνωστικά πρωτόκολλα ως υποχρεωτικές οδηγίες, έτσι ώστε να ελέγχεται η ροή της συνταγογράφησης διαγνωστικών εξετάσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα