Πού πάει η κυβέρνηση;

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η Όλγα Γεροβασίλη σε δηλώσεις της εφ’ όλης της ύλης αναφέρθηκε σε μείζονα ζητήματα τόσο της κυβερνητικής πολιτικής, όσο και της χώρας.

Συνταγματική αναθεώρηση «Η συνταγματική αναθεώρηση, αλλά και το εκλογικό σύστημα, δεν αποτελούν υπόθεση ενός κόμματος ή και της κυβέρνησης. Πρόκειται για θεσμικά ζητήματα, τα οποία υπερβαίνουν τo στενό πλαίσιο μίας ιδεολογικής αντιπαράθεσης και απαιτούν τη συνεννόηση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων του κοινοβουλίου. Το ζητούμενο συνεπώς δεν είναι μία κάποια υποχρεωτική συναίνεση, αλλά η συνεννόηση για θέματα

που αφορούν την ουσία του κοινοβουλευτισμού».

ΝΔ «Έχω χαρακτηρίσει τη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας αδιέξοδη, κάτι που αποδεικνύεται από την πραγματικότητα. Από την πρώτη ημέρα, ήδη της προηγούμενης διακυβέρνησής μας, η αξιωματική αντιπολίτευση επένδυσε τα πάντα στο σενάριο της “Αριστερής παρένθεσης”. Παρά το γεγονός ότι διαψεύστηκε, όχι μία, όχι δύο, αλλά τρεις φορές στην κάλπη, επιμένει».

Μητσοτάκης «Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα πνίγεται σε μία θάλασσα αντιφάσεων. Εμφανίζεται ταυτόχρονα αντιμνημονιακός και πρώτος υπερασπιστής των απαιτήσεων του ΔΝΤ. Ενώ δηλώνει ότι η προηγούμενη συμφωνία που προέβλεπε σταθερά υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 4,5% ήταν ρεαλιστική, ταυτόχρονα θεωρεί το 3,5% του 2018 υπερβολικό. Και ξαφνικά σήμερα, εντελώς υποκριτικά, κατεβάζει τον πήχη στο 2%».

Δεσμεύσεις «Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου δεσμευτήκαμε ότι θα υλοποιήσουμε τη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου, χωρίς παρέκκλιση και με τρεις απαράβατες αρχές: τη δίκαιη κατανομή των βαρών, την προστασία των πιο αδύναμων οικονομικά στρωμάτων και την προάσπιση της κοινωνικής συνοχής. Αυτά ακριβώς και κάναμε τους περασμένους μήνες».

Ανασχηματισμός «Καθένας από εμάς κρίνεται αποκλειστικά από την αποτελεσματικότητά του στο κυβερνητικό έργο και την άσκηση των υποχρεώσεών του και όχι από τις ανάγκες του θεάματος και της επικοινωνίας. Αυτή η τυπική για το παλαιό πολιτικό σύστημα, επιφανειακή άσκηση της διακυβέρνησης για τα μάτια του κόσμου ανήκει στο παρελθόν».

Βrexit «Θεωρώ το Brexit ως το πιο δυνατό καμπανάκι κινδύνου για την πορεία της Ε.Ε. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του ελλείμματος δημοκρατίας, των κακών χειρισμών τόσο στην οικονομική, όσο και την προσφυγική κρίση, αλλά και κυρίως της αλαζονικής συμπεριφοράς ενός γραφειοκρατικού κέντρου αποφάσεων. Πρακτικές, που τόνωσαν τις φυγόκεντρες δυνάμεις και τον εθνικισμό στην Ευρώπη. Δεν είναι, ωστόσο, ένα καταστροφικό αποτέλεσμα».

Το άρθρο Πού πάει η κυβέρνηση; εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα