Πόσες φορές το χρόνο κλαίει μια γυναίκα και πόσες ένας άνδρας…;

Σύμφωνα με έρευνα, που έφερε εις πέρας ο κλινικός ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Τιλμποργκ Ad Vingerhoets μια γυναίκα μπορεί να κλάψει μέχρι και 64 φορές το χρόνο!

Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από την έρευνα που έκανε ο καθηγητής Vingerhoets, ο οποίος έθεσε ένα ερωτηματολόγιο σε πάνω από 5.000 ανθρώπους από 37 χώρες, αναφορικά με το πώς εκδηλώνουν τα συναισθήματα τους.

Όπως ήταν φυσικό οι γυναίκες κλαίνε έως και 5 φόρες παραπάνω από τους άντρες. Πιο συγκεκριμένα, από τα στοιχεία του καθηγητή προέκυψε, πως οι γυναίκες κλαίνε από 30 έως 64 φορές το χρόνο, ενώ οι άντρες μόλις

6-17 φορές το χρόνο. Το 66% των ανδρών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσε ότι κλαίει για λιγότερο από 5 λεπτά, ενώ ένα 24% ανέβασε τη χρονική διάρκεια στα 6-15 λεπτά. Στις γυναίκες, ένα 43% ανέφερε ότι κλαίει για κάτω από 5 λεπτά, με την πλειοψηφία να παραδέχεται ότι κλαίει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή αυτό εξηγείται επιστημονικά, σύμφωνα με την οποία σημαντικό ρόλο παίζουν οι ορμόνες των γυναικών, αν και παραδέχθηκε ότι και οι κοινωνικές συνθήκες είναι μέρος αυτής της συναισθηματικής έκφρασης.

Πάντως, σύμφωνα με άλλη έρευνα, οι άνδρες, όσο σκληροί και να φαίνονται, στην πραγματικότητα είναι πιο συναισθηματικοί και πιο ευαίσθητοι από τις γυναίκες…

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα