Πως να διώξετε τις κατσαρίδες χωρίς εντομοαπωθητικά

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Οι κατσαρίδες είναι από τα πιο… σιχαμερά έντομα και κάνουν αισθητή την εμφάνισή τους μόλις μπει το καλοκαίρι, προβληματίζοντας τα νοικοκυριά για το πώς θα τις αντιμετωπίσουν.

Εκτός από τα χημικά εντομοαπωθητικά υπάρχουν και φυσικοί τρόπο εξολόθρευσής τους ή απώθησής τους.

3 τρόποι να διώξετε τις κατσαρίδες:

-Τοποθετήστε φέτες ή φλούδες αγγουριού στα σημεία που συχνάζουν, χωρίς να ξεχνάτε τις επιφάνειες που βρίσκονται ψηλά (πάνω στο ψυγείο, σε

ντουλάπια, κουρτινόξυλα κτλ.). Οι κατσαρίδες είναι ή του ύψους ή του βάθους, δηλαδή ή θα κινούνται τοίχο τοίχο στο δάπεδο ή θα πιάνουν θέση εκεί που δεν φτάνει ανθρώπινο χέρι.

-Ανακατέψτε ίση ποσότητα μαγειρικής σόδας με ζάχαρη (για την οποία τρελαίνονται οι κατσαρίδες) και απλώστε το μείγμα στα περάσματα των κατσαρίδων ή όπου θεωρείτε ότι μπορεί να κρύβονται. Οι κατσαρίδες θα καταπιούν το μίγμα και θα «σκάσουν»!

-Η νεπέτα είναι επίσης φυσικό εντομοαπωθητικό. Τρίψτε φύλλα νεπέτας σε νερό σαν να φτιάχνετε τσάι, με το οποίο θα ψεκάσετε εκεί που θέλετε. (Η νεπέτα είναι ένα φυτό 30 εκ. Το όνομά του είναι κατάρια και προέρχεται από τη λέξη γάτα, γιατί αρέσει στις γάτες να τρίβονται πάνω του) Θα το βρείτε σε καταστήματα με βότανα.

Το άρθρο Πως να διώξετε τις κατσαρίδες χωρίς εντομοαπωθητικά εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Αναζητήσεις
εντομοαπωθητικα κατσαριδες
Τυχαία Θέματα