Ποροσένκο: «Απέχουμε πολύ από την ειρήνη»

«Δεν θέλω κανένας να έχει ψευδαισθήσεις ότι απέχουμε ακόμη πολύ από την ειρήνη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε στρατιωτική βάση εκπαίδευσης του ουκρανικού στρατού και συμπλήρωσε:. «Κανείς δεν πιστεύει ότι οι ειρηνευτικές συνθήκες που υπογράφτηκαν στο Μινσκ θα εφαρμοστούν αυστηρά.»

Η δήλωση αυτή του Ουκρανού προέδρου δείχνει για μια ακόμα φορά την καχυποψία που επικρατεί μεταξύ των δύο στρατοπέδων του συνεχιζόμενου πολέμου στην ανατολική Ουκρανία, από τον οποίο έχουν χάσει χιλιάδες άνθρωποι τη ζωή τους.

Μάλιστα

από την στιγμή που υπογράφτηκε η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μέχρι τις σημερινές δηλώσεις του Ποροσένκο δεν πρόλαβε να στεγνώσει ούτε το μελάνι της υπογραφής της συμφωνίας στο Μίνσκ.

Πάντως λίγες ώρες πριν από την εφαρμογή της συμφωνηθείσας κατάπαυσης του πυρός που είναι προγραμματισμένη για τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, οι συγκρούσεις εξακολουθούν να μαίνονται στις ανατολικές περιοχές.

Χρακτηριστικό είναι ότι από χθες και έως σήμερα το πρωί, οκτώ ουκρανοί στρατιώτες και τρεις άμαχοι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 34 ακόμη τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις του ουκρανικού στρατού με φιλορώσους αυτονομιστές στην περιοχή του Ντονμπάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα