Ποντίκια απειλούν την υγεία των μαθητών σε σχολή μαθητείας του ΟΑΕΔ

Σε συμβολική κατάληψη των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Πύργου προχώρησαν οι μαθητές, καθώς θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν στους αρμοδίους από τους οποίους ζητούν να δώσουν λύσεις τα προβλήματα που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την υγεία τους.

Σύμφωνα με το τοπικό site patrisnews, από τα τέλη Ιανουαρίου μέχρι και σήμερα, τέσσερις τουλάχιστον μαθητές έχουν νοσήσει από τον ιό Η1Ν1, εκ των οποίων οι δύο νοσηλεύτηκαν

για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Νοσοκομείο. Θορυβημένοι οι μαθητές, κι ενώ ο ιός της γρίπης βρίσκεται ακόμα σε έξαρση, ζήτησαν για προληπτικούς λόγους να γίνει απολύμανση στο χώρο των Σχολών.

Ο βασικότερος όμως λόγος για τον οποίο έχουν ζητήσει να γίνει απολύμανση και μυοκτονία στον χώρο, είναι τα ποντίκια που κυκλοφορούν… ανενόχλητα, όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό του κτιρίου, όπως επισημαίνουν οι ίδιοι οι μαθητές.

Σύμφωνα πάντα με τους ίδιους, οι καθαρίστριες καθημερινά βρίσκουν παντού σε αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήρια, μέχρι και περιττώματα τρωκτικών. Η κατάσταση αυτή θέτει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των μαθητών, κάτι που έχει επισημανθεί και με το έγγραφο που έχει σταλεί στην Περιφέρεια από τη διεύθυνση των Σχολών Μαθητείας του ΟΑΕΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα