Πολύνεκρες μάχες στην ανατολική Ουκρανία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι φονικές μάχες στην ανατολική Ουκρανία, την ώρα που Ρωσία και Ουκρανία τονίζουν ότι επιθυμούν την κατάπαυση πυρός ανάμεσα στις ουκρανικές δυνάμεις και τους φιλορώσους μαχητές. Η «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση του ουκρανικού στρατού συνεχίζεται στην ανατολικές επαρχίες της χώρας με τις πληροφορίες κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς.

Τουλάχιστον 13 ουκρανοί ήταν οι νεκροί στρατιώτες σε διάφορα περιστατικά την

Παρασκευή, στη διάρκεια επιχείρησης κατά φιλορώσων αυτονομιστών, ενώ άλλοι εννέα τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το επιχειρησιακό κέντρο στο Κίεβο.

Ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, επικαλούμενα την ίδια πηγή, αναφέρουν ότι σκοτώθηκαν δεκάδες φιλορώσοι αυτονομιστές. Σύμφωνα με την ουκρανική εφημερίδα Kyiv Post, ο στρατός υποστηρίζει ότι σκότωσε 150 ένοπλους αυτονομιστές.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακατέλαβαν περισσότερα από 12 χωριά στα ανατολικά της χώρας, ωστόσο η Ρωσίας επιτρέπει στους αντάρτες να επιτεθούν σε συνοριακά περάσματα της Ουκρανίας από το έδαφός της.

Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Αντρίι Παρουμπίι, είπε ότι η Ρωσία συγκεντρώνει στρατεύματα κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία – μία δήλωση που δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο διέταξε να τερματιστεί η εκεχειρία την Δευτέρα και ο βομβαρδισμός των πόλεων Λουχάνσκ και Ντονέτσκ επαναλήφθηκε. Οι αυτονομιστές στις δύο πόλεις, οι οποίοι κήρυξαν τις περιοχές τους «λαϊκές δημοκρατίες», ελπίζουν στη στρατιωτική υποστήριξη της Μόσχας.

Το άρθρο Πολύνεκρες μάχες στην ανατολική Ουκρανία εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα