Πολιτικά τάκλιν

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Γιάννη Ντσούνου

Θα την βάλει

Έπεσαν τα πρώτα στοιχήματα ότι ο πρωθυπουργός θα βάλει γραβάτα και μάλιστα την ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού. Όποιος θέλει μπορεί να συμμετάσχει, άλλωστε κατά τη γνώμη μου άλλη συζήτηση ή εξέλιξη για το χρέος δεν θα υπάρξει μέχρι το 2018.

Πότε θα το πάρει

Πότε θα πάρει ο ΠΑΟΚ πρωτάθλημα; Την απάντηση έδωσε ο κ. Ζουράρις, που βρέθηκε στα εγκαίνια του

αμαξοστασίου του μετρό στην Πυλαία. Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, σύμφωνα με τον υπουργό, θα πάρει πρωτάθλημα όταν γίνει το μετρό στην Θεσσαλονίκη, δηλαδή ποτέ!

Το τερμάτισε

Είπαμε, κύριε Μηταράκη, ναι στα μνημόνια, αλλά όχι κι έτσι. Τι δήλωση ήταν αυτή ότι η χώρα μας θα είναι σε πρόγραμμα έως το 2060; Το τερματίσατε νομίζω.

Σπάστα

Και εκεί που το κλιμάκιο των υπουργών και των βουλευτών έτρωγε σε γεύμα στο Καστελόριζο, στην αίθουσα ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος. Όλοι έστρεψαν το κεφάλι τους και είδαν την καρέκλα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά. Η καρδιά όλων πήγε στην θέση της, η καρέκλα αντικαταστάθηκε και το γεύμα συνεχίστηκε.

Άλλα δέκα;

Λιτότητα άλλων δέκα ετών ζητά, σύμφωνα με γερμανική εφημερίδα, το Βερολίνο από την Ελλάδα. Δεν γνωρίζω αν κάτι τέτοιο ισχύει, αλλά η πληροφορία ούτε διαψεύστηκε, ούτε επιβεβαιώθηκε.

Η ανάρτηση του μήνα

Ανήκει στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου, που συνόδευσε τον Πάνο Καμμένο στο Καστελόριζο και την ΡΩ .Μόλις έφθασαν εκεί, η κα Αυλωνίτου έγραψε στα σόσιαλ μίντια «Μετά το τρισάγιο στη μνήμη της κυράς της ΤΩ». Αμέσως να την κατηγορήσετε την γυναίκα, ένα γράμμα λάθος έκανε.

Μπουτάρης vs Τζιτζικώστα

«Μου είπαν ότι με λες κωλόγερο», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, απευθυνόμενος στον Απόστολο Τζιτζικώστα, όταν τον συνάντησε στην εκδήλωση για τον αγιασμό του αμαξοστασίου του μετρό στην Πυλαία. «Να μου τον φέρεις μπροστά μου αυτόν που σου το είπε», αποκρίθηκε ο περφερειάρχης. Ο δήμαρχος δεν τον έφερε μπροστά στον περιφερειάρχη και με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων το φραστικό επεισόδιο έληξε. Μέχρι την επόμενη συνάντηση…

Συμφωνία ακούμε και συμφωνία δεν βλέπουμε

Ούτε σε αυτό το περιβόητο Γιούρογκρουπ επήλθε η περιβόητη συμφωνία, που περίμενε η ελληνική κυβέρνηση, και αρκεστήκαμε για μια ακόμη φορά στην καταγραφή της σημαντικής προόδου. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός ότι πάμε για τον Ιανουάριο, γιατί άλλωστε όλοι θυμόμαστε ότι οι Ευρωπαίοι δεν διακόπτουν με τίποτα τις διακοπές τους για σκι! Θυμάστε άλλωστε την περίφημη δήλωση του κ. Βίζερ, που ισχύει και φέτος μου φαίνεται.

Παρών ο ΓΑΠ

Στην προσωπική πρόσκληση, που του απηύθυνε ο πρόεδρος της Τουρκίας, ανταποκρίθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου και παραβρέθηκε στα εγκαίνια της βιβλιοθήκης του Μουσείου Αμπντουλάχ Γκιούλ. Ο πρόεδρος της σοσιαλιστικής Διεθνούς δεν έχασε βέβαια την ευκαιρία να συνομιλήσει με Τούρκους αξιωματούχους για το προσφυγικό, αλλά και την πορεία των σχέσεων Ευρώπης-Τουρκίας.

Το είπε ο Γκίκας

«Μπορεί στο τραπέζι να μην υπάρχει το grexit, αλλά υπάρχουν νέα μέτρα για μετά το 2018», δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης. Θα τον διαψεύσει κανείς ή θα μας συμβεί και αυτό;

Απάντηση για τις συνακροάσεις

Δεν υπάρχει κανένα τεχνικό πρόβλημα, απάντησαν οι υπηρεσίες του ΟΤΕ στο ΚΚΕ, που είχε καταγγείλει περίεργες συνακροάσεις από το τηλεφωνικό του κέντρο. Μήπως πρέπει να μας ενημερώσουν εκεί από τον Περισσό αν αυτές σταμάτησαν ή εξακολουθούν;

Το άρθρο Πολιτικά τάκλιν εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα