Reuters: Η Ιταλική κυβέρνηση πρόκειται να κρατικοποιήσει την παλαιότερη τράπεζά της

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μετά την παραίτηση του Ματέο Ρέντσι εξανεμίζονται και οι όποιες ελπίδες υπήρχαν για την επανακεφαλαιοποίηση μέσω ιδιωτικής χρηματοδότησης της τράπεζας Monte dei Paschi di Siena, όπως αναφέρεται στο πρακτορείο Reuters.

Σε αυτό το πλαίσιο φαντάζει ως μόνη εφικτή λύση

η κρατικοποίηση της εν λόγω τράπεζας με την κυβέρνηση της Ιταλίας να είναι ήδη ο μεγαλύτερος μοναδικός μέτοχος της εν λόγω τράπεζας. Αν προχωρήσει η κρατικοποίηση ουσιαστικά το ιταλικό κράτος θα ελέγχει την τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διακινούνται από το πρακτορείο Reuters η κρατικοποίηση της προβληματικής τράπεζας θα γίνει άμεσα , καθώς είναι εξαιρετικά επιτακτικό η Monte dei Paschi να αυξήσει το κεφάλαιό της κατά 5 δισεκατομμύρια ευρώ, με τους ιδιώτες επενδυτές να εμφανίζονται απρόθυμοι να συνδράμουν με οποιονδήποτε τρόπο.

Όπως σημειώνει το Reuters «Πρόκειται για μία de-facto κρατικοποίηση με την ισχυρή παρουσία του κράτους, που θα μπορέσει να προσελκύσει επενδυτές και θα επιτρέψει να γίνει ομαλά η μετάβαση».

Έως τώρα δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από την Ιταλική κυβέρνηση.

Το άρθρο Reuters: Η Ιταλική κυβέρνηση πρόκειται να κρατικοποιήσει την παλαιότερη τράπεζά της εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα