«Πολιορκημένο» το ΥΠΟΙΚ

Ακόμη μια ένταση με σπρωξίματα, απωθήσεις και χρήση χημικών έλαβε χώρα έξω από το υπουργείο Οικονομικών, όπου είναι συγκεντρωμένο πλήθος που διαμαρτύρεται κυρίως για τη διαθεσιμότητα.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν η αστυνομία επιχείρησε να απωθήσει εκπαιδευτικούς, σχολικούς φύλακες και καθαρίστριες που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο Σύνταγμα. Μεταξύ άλλων υπάρχουν αναφορές για έναν τραυματία.

Στο υπουργείο Οικονομικών και η τρόικα

Οι

τροϊκανοί άργησαν λίγο στο ραντεβού τους, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για τις 10 το πρωί. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων θα τεθούν τα ζητήματα των απομακρύνσεων προσωπικού από δημόσιους οργανισμούς.

Προσαγωγές μετ’ εντάσεων στο Διοικ. Μεταρρύθμισης

Από νωρίς εντάσεις επικράτησαν και έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου συγκεντρώθηκαν καθηγητές, σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.

Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα των συγκεντρωμένων προσπάθησε να μπει στον προαύλιο χώρο του υπουργείου. Η αστυνομία ανταπάντησε απωθώντας τα άτομα αυτά, ενώ δεν έλειψε και η χρήση χημικών. Μάλιστα, οι άντρες της ασφάλειας προχώρησαν σε 17 προσαγωγές, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσυφάκης.

Σε δηλώσεις του στον Σκάι από τη ΓΑΔΑ, ο κ. Κοτσυφάκης έκανε λόγο για κατάλυση της δημοκρατίας για άλλη μια φορά, ενώ υποστήριξε ότι επρόκειτο για μια ειρηνική διαμαρτυρία στον προαύλιο χώρο και στο πεζοδρόμιο έξω από το υπουργείο. Οι συγκεντρωμένοι παραμένουν έξω από το υπουργείο, όπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ - ΟΤΑ έχουν εξαγγείλει για τις 13:00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο, λόγω της επικείμενης συνάντησης των επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Λίγο αργότερα οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Keywords
Τυχαία Θέματα