«Πόλεμος» με σοβαρά επεισόδια σε ομιλία του Τραμπ (video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Επεισοδιακή ήταν η ομιλία του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών για το χρίσμα της διεκδίκησης της προεδρίας των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στο Αλμπουκέρκι στο Νέο Μεξικό.

Οι άνδρες της αστυνομίας χρησιμοποίησαν καπνογόνα και σπρέι πιπεριού κατά ακτιβιστών που διαδήλωναν εναντίον του Τραμπ. Λίγο πιο νωρίς είχαν ξεσπάσει συγκρούσεις μεταξύ των οπαδών του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου με τα άτομα που προσπαθούσαν να διακόψουν την ομιλία του.

Τα επεισόδια

Οι

αστυνομικές Αρχές αρνήθηκαν ότι υπήρξαν πυροβολισμοί έξω από το Albuquerque Convention Center, όπως είχε αρχικά ακουστεί. Συλλήψεις έγιναν εντός του χώρου της ομιλίας, χωρίς όμως να διευκρινιστεί μέχρι τώρα ο αριθμός. Εκτός από τις συγκρούσεις στον περιβάλλοντα χώρo του κτιρίου, οι ακτιβιστές διέκοψαν με συνθήματα την ομιλία του μεγιστάνα τρία λεπτά μετά την έναρξη της, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των μεταναστών.

Η αντίδραση του Τραμπ

«Go home to mommy,» @realDonaldTrump tells protester after interrupting rally: https://t.co/5HsAkKaqvp https://t.co/WiA6kcdnTh

— CBSN (@CBSNLive) 25 Μαΐου 2016

«Πήγαινε στη μαμά σου» είναι η φράση που ακούστηκε να λέει ο Τραμπ εναντίον διαδηλωτή που διακόπτει την ομιλία του: Ο Τραμπ έγινε θύμα αποδοκιμασιών και για τη φράση του «ουρλιάζει και τρελαίνει με τη φωνή της» την οποία χρησιμοποίησε για να περιγράψει τη Χίλαρι Κλίντον, μια φράση που χαρακτηρίστηκε σεξιστική.

Police and security carrying out female protestor by her limbs at Trump NM rally. @ABCPolitics pic.twitter.com/IXgt8Yo0lT

— Tom Llamas (@TomLlamasABC) 25 Μαΐου 2016

Από το επιτελείο του Τραμπ μίλησαν για «αλήτες ταραξίες» ενώ ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, έχει επανειλημμένα «κλείσει το μάτι» στους οπαδούς του καλώντας τους να αντιδρούν όταν «τους επιτίθενται».

Οι διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι ήταν πολύ βίαιη η καταστολή από τις Αρχές.

ONGOING: Albuquerque police deploy smoke grenades after protesters threw rocks at police: pic.twitter.com/gsRXLl0psU

— Frank Thorp V (@frankthorp) 25 Μαΐου 2016

Το άρθρο «Πόλεμος» με σοβαρά επεισόδια σε ομιλία του Τραμπ (video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα