Ποιος πασίγνωστος Έλληνας είναι θαυμαστής της Βελκουλέσκου!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε ένα σπάνιο… είδος στην Ελλάδα αναφέρεται ο Βηματοδότης. Ο λόγος για έναν θαυμαστή της Ντέλιας Βελκουλέσκου, που δεν τη λες και αγαπητό πρόσωπο στη χώρα μας εξαιτίας των θέσεών της.

Διαβάστε τι γράφει ο Βηματοδότης

Να, λοιπόν που η «σκληρή του ΔΝΤ» Ντέλια Βελκουλέσκου απέκτησε στην Ελλάδα έναν θαυμαστή! Δεν είναι άλλος από τον κεντρικό τραπεζίτη Ι. Στουρνάρα,

ο οποίος πέρασε ένα απόγευμα της περασμένης Παρασκευής και ένα ολόκληρο πρωινό του Σαββάτου μαζί με την τρόικα, στην υπόγεια αίθουσα του Χίλτον «Θάλεια», συζητώντας για τα κόκκινα δάνεια: «Μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι η Ντέλια είναι η καλύτερη. Είναι πολύ καλύτερη από άλλους, όπως από τον Τόμσεν», έλεγε αμέσως μετά τις συναντήσεις ο κ. Στουρνάρας. Αλλά γιατί του φάνηκε τόσο καλή η Ντέλια; Και δεν φοβήθηκε μήπως τον κατηγορήσουν και πάλι ότι συντάσσεται με τις θέσεις του ΔΝΤ; (όλα έχουν την εξήγησή τους).

***
Σ΄όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το κόκκινα δάνεια, η Ντέλια παρέμεινε… σιωπηλή. Ελάχιστες φορές παρενέβη. Και στη σύσκεψη συμμετείχαν (πέραν των τροικανών) και οι Ευ. Τσακαλώτος, Γ. Χουλιαράκης, Στ. Κοντονής, Δ. Παπαδημητρίου και Δ. Λιάκος (πρώην χρηματιστής, πρώην οικονομικός σύμβουλος του Αλ. Τσίπρα και νυν υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ). Ολοι μιλούσαν, αντάλλασσαν ιδέες και προτάσεις, αλλά η Ντέλια ήταν κατά το πλέιστον σιωπηλή. Τις λίγες φορές που μίλησε ήταν περισσότερο βοηθητική: «Κλείσαμε το κεφάλαιο που με αφορούσε», είπε αργότερα ο κ. Στουρνάρας, τον οποίον τον είδα συγκρατημένο αισιόδοξο για την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Και κάτι ακόμα; Τόσες ώρες κλεισμένοι στην αίθουσα του Χίλτον τι κάνουν; Ο κ. Στουρνάρας όταν ήταν υπουργός Οικονομικών φρόντιζε τα γεύματα των τροικανών. Πότε σούσι, πότε σουβλάκια. Τα πλήρωνε, όπως έλεγε ο ίδιος. Στο Χίλτον όμως ποιος πληρώνει; Μάλλον κανείς, αφού όλοι βολεύονταν με μια … χαλασμένη καφετιέρα που μετά από πολλή υπομονή σου έβγαζε μια κούπα καφέ.

Το άρθρο Ποιος πασίγνωστος Έλληνας είναι θαυμαστής της Βελκουλέσκου! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα