Ποιοι κινδυνεύουν από την εφεδρεία στο δημόσιο τομέα;

Επανήλθε το θέμα της εργασιακής εφεδρείας, καθώς η κυβέρνηση φαίνεται πως εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης του προσωπικού στο δημόσιο τομέα. Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης, κου Νότη Μηταράκης «στον στενό δημόσιο τομέα δεν περισσεύει κόσμος. Στον ευρύτερο δημόσιο τομέα μπορεί να υπάρχει πλεονάζων προσωπικό».

Οι δημόσιοι υπάλληλοι, των οποίων ‘τρίζει η καρέκλα’, είναι κυρίως αυτοί, οι οποίοι εργάζονται στους υπό κατάργηση ή συγχώνευση φορείς και οργανισμούς. Ειδικότερα, στους υποψήφιους για υπαγωγή

στο καθεστώς εφεδρείας αναμένεται να συμπεριληφθούν οι εργαζόμενοι στους 250 φορείς, που θα επιλεγούν έως το τέλος Αυγούστου και θα προχωρήσει η συγχώνευση ή κατάργησή τους.
Ακολουθούν οι απασχολούμενοι σε οργανικές μονάδες των υπουργείων, που θα κριθούν ως μη απαραίτητες στο πλαίσιο της αξιολόγησης, η οποία έχει αρχίσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Από τη διαδικασία αυτή μπορεί επίσης να προκύψει αριθμός πλεονάζοντος προσωπικού, το οποίο θα υπαχθεί στο μέτρο.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα