Ποινική δίωξη στον Γ. Παπακωνσταντίνου

Την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα λόγω των χειρισμών του πρώην υπουργού Οικονομικών στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αποφάσισε η Βουλή μετά τη μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη μετά τα μεσάνυχτα. Σημειώνεται, πως εάν και το Δικαστικό Συμβούλιο, που ερευνά το νομικό μέρος της απόφασης, επικυρώσει την απόφαση, τότε ο κ. Παπακωνσταντίνου παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο,

δηλαδή τον Άρειο Πάγο.

Νωρίτερα, ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε μια ομιλία στην οποία επιτέθηκε κατά της Προανακριτικής Επιτροπής, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιάννη Διώτη.

Πιο συγκεκριμένα, έκανε λόγο για «εξάμηνη φάρσα και πόρισμα που αποδεικνύει πόσο προσχηματική ήταν η διαδικασία στην Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αρνήθηκε «απόλυτα και κατηγορηματικά» τις κατηγορίες που του αποδίδονται για μία υπόθεση για την οποία, όπως είπε, «δεν έχω αποκομίσει ούτε ίδιο όφελος, ούτε ζημιώθηκε το ελληνικό δημόσιο», ενώ εξαπέλυσε βολές για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην Επιτροπή και για απόκρυψη στοιχείων από το πόρισμα, τα οποία «δεν βόλευαν στην κατασκευή της ενοχής μου».

«Τον ένοχο τον είχαμε από την αρχή, το ζητούμενο ήταν να δούμε τι θα του φορτώσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου. «Πρόκειται για μία ιστορία μη πρωτοκόλλησης μιας παράνομης λίστας και τόνισε ότι το πραγματικό σκάνδαλο είναι η ανικανότητα του ΣΔΟΕ να συλλέξει έσοδα», σημείωσε ο πρώην υπουργός.

Ο Γ.Παπακωνσταντίνου επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου και του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη, λέγοντας ότι «κυριολεκτικά έθαψαν τα στοιχεία για όλο το μετέπειτα χρονικό διάστημα».

«Αυτή τη στιγμή καλείστε να παραπέμψετε σε Ειδικό Δικαστήριο εμένα που, όπως και να το κάνουμε, ζήτησα τα στοιχεία, και εξαιτίας μου ήρθαν στην Ελλάδα, εμένα που τα έδωσα για έλεγχο, προκάλεσα συσκέψεις προκειμένου να αξιοποιηθούν, και τα παρέδωσα στον αρμόδιο πριν την αποχώρησή μου.

«Και την ίδια στιγμή, αυτός που μαζί με τον κ. Διώτη κυριολεκτικά έθαψαν τα στοιχεία για όλο το μετέπειτα χρονικό διάστημα, επιβραβεύεται και γίνεται αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Ave Ceasar! Morituri te salutant! Πόσος παραλογισμός μπορεί πια να χωρέσει σε αυτή την υπόθεση;».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι γίνεται στόχος διότι ήταν ο υπουργός Οικονομικών που υπέγραψε το Μνημόνιο «το οποίο "πολλοί εμίσησαν" αλλά σήμερα το υπηρετούν» και γιατί αναζητείται, όπως είπε, εξιλαστήριο θύμα για όσα υφίστανται οι πολίτες.

«Δεν πληρώνω λάθος χειρισμούς για CD και στικάκια. Αρκετά με την υποκρισία. Στοχοποιούμαι γιατί υπήρξα ο Υπουργός Οικονομικών που έβαλε τη χώρα στο Μνημόνιο. Το Μνημόνιο το οποίο ‘’πολλοί εμίσησαν’’ αλλά σήμερα το υπηρετούν», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

«Γιατί ορισμένοι νομίζουν ότι αν προσφέρουν στην κοινωνία το θέαμα μιας ανθρωποθυσίας, θα ανακουφιστεί η πίεση σε αυτούς, για όλα όσα οι πολίτες υφίστανται. Θα έχει βρεθεί ο αποδιοπομπαίος τράγος από την κυβέρνηση Παπανδρέου, για να επικεντρωθεί εκεί το ανάθεμα για όλα τα δεινά του τόπου. Να μην ασχοληθούμε με τους "πριν", να μην ασχοληθούμε με τους "μετά"», κατέληξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα