Ποινή φυλάκισης ενός έτους στον Παναγιώτη Ψωμιάδη!

Σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή καταδικάστηκε σήμερα από το πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ο αποπεμφθείς περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, καθώς κρίθηκε ένοχος για δεύτερη φορά για την απάλειψη στην ουσία προστίμων (μείωση προστίμου από 89.000 ευρώ σε 5.000)σε πρατηριούχο της Θεσσαλονίκης,

ο οποίος νόθευε καύσιμα.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και απερρίφθη ο ισχυρισμός του ότι στην προηγούμενη δίκη υπήρχε νομική πλάνη. Βάσει αυτού του ισχυρισμού ο κ. Ψωμιάδης είχε προσφύγει στον Άρειο Πάγο, ο οποίος είχε αναιρέσει την προηγούμενη απόφαση του πενταμελούς Εφετείου, με την οποία είχε τεθεί σε αργία από τη θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Ψωμιάδης παραμένει σε αργία, μετά και από την σημερινή απόφαση, ενώ έχει δικαίωμα να κάνει εκ νέου αναίρεση της απόφασης προσφεύγοντας στον Άρειο Πάγο.

Στην απολογία του, ο εν αργία περιφερειάρχης υποστήριξε πως δεν είχε «ούτε δόλο, ούτε οικονομικό όφελος από τη μείωση του προστίμου» και όπως είπε χαρακτηριστικά: «Ένα γυμνάσιο έβγαλα πως μπορεί να γνώριζα περισσότερα από τη νομική υπηρεσία της νομαρχίας, βάσει της γνωμοδότησης της οποίας μειώθηκαν τα πρόστιμα».

«Το δικαστήριο δεν εκτίμησε σωστά τα δεδομένα της δίκης», δήλωσε ο συνήγος του κ. Ψωμιάδη, Α. Φούσσας.

«Όποιος παρακολούθησε τη δίκη, έβγαλε τα συμπεράσματά του. Συνεχίζουμε στον Άρειο Πάγο μέχρι την τελική δικαίωση, μέχρι να λάμψει η αλήθεια. Καμιά άδικη απόφαση δεν πρόκειται να με κάμψει, να με φιμώσει, να με γονατίσει. Από σήμερα ξεκινάει να γεννιέται το καινούργιο», δήλωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης αμέσως μετά το πέρας της δίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα