Γιατί ο Μητσοτάκης υποστηρίζει τη θεωρία του «σάπιου φρούτου»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Δύο τάσεις διατρέχουν το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το αίτημα της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες αλλά και το περιεχόμενο της «Συμφωνίας Αλήθειας».

Η πρώτη αποτελεί την επίσημη γραμμή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θεωρεί ότι μιας και το κόμμα της Πειραιώς θα κυβερνήσει αργά ή γρήγορα, η εναλλαγή στο Μέγαρο Μαξίμου πρέπει να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του εκτιμούν ότι όσο παραμένει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

τόσο πιο δύσκολη θα γίνεται η μελλοντική προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Η δεύτερη τάση θεωρεί το επαναλαμβανόμενο αίτημα των πρόωρων εκλογών ως μέσο πίεσης και φθοράς στην κυβερνητική πλειοψηφία. Οι εκφραστές της εκτιμούν ότι είναι προς το συμφέρον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει πρώτα ο ΣΥΡΙΖΑ τη «βρόμικη δουλειά» του νέου μνημονίου προκειμένου και να επωμιστεί το δυσβάσταχτο πολιτικό κόστος. Σύμφωνα, μάλιστα, με αυτήν την τάση ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ θα πρέπει να «εμπλουτιστεί» με περισσότερες παροχές.

Η θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν ασπάζεται τη θεωρία του «ώριμου φρούτου» αλλά εκείνη του «σάπιου» που πρέπει να «κοπεί» μια ώρα αρχύτερα.

Μάλιστα, από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής άσκησε κριτική, σε όσους δεν πιστεύουν πραγματικά ότι η «γαλάζια» παράταξη οφείλει να κάνει ότι περνάει από το χέρι της για τις πρόωρες εκλογές.

Την «επίσημη» υποστηρίζουν οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη και όλα τα στελέχη που απαρτίζουν το μητσοτακικό στρατόπεδο, ενώ την άλλη πλευρά εκπροσωπούν στελέχη της «δεξιάς» πτέρυγας της Πειραιώς.

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει θέσει τους πάντες σε προεκλογική «επιφυλακή» αλλά γνωρίζει ότι τα χέρια του είναι δεμένα ως το προς να επιβάλλει τις πρόωρες εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει για «επείγουσα ανάγκη» την «πολιτική αλλαγή» ζητώντας από το κόμμα του να προβάλλει στην κοινωνία τη «Συμφωνία Αλήθειας» αλλά αναφέρεται, επίσης, στους «επόμενους μήνες» κατά τους οποίους θα πρέπει να οι πολίτες να αποκτήσουν πλήρη πληροφόρηση για την πολιτική πρόταση της ΝΔ.

Το άρθρο Γιατί ο Μητσοτάκης υποστηρίζει τη θεωρία του «σάπιου φρούτου» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα