Πιστός στο ραντεβού

Ο Παναθηναϊκός πιστός στο ραντεβού με την ευρωπαϊκή διάκριση, θα δώσει το παρών και στο φετινό final 4 της Ευρωλίγκα, που θα διεξαχθεί 11-13 Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο θα είναι το ενδέκατο στην ιστορία του «τριφυλλιού».

Οι «πράσινοι» δεν έχασαν την ευκαιρία χθες στο ΟΑΚΑ, επικρατώντας σε ένα ματς θρίλερ της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 86-85, βάζοντας

πλώρη για το 7η ευρωπαϊκή κούπα της ιστορίας τους. Εκεί όπου θα συναντήσουν το φαβορί της διοργάνωσης ΤΣΣΚΑ, των Κιριλένκο, Τεόντοσιτς, Σισκάουσκας και Κρστιτς.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης ποιος άλλος, από τον αρχηγό των «πράσινων» Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο άσος του τριφυλλιού πέτυχε 25 πόντους, οδηγώντας την ομάδα του στην πρόκριση στο Final 4 της Πόλης. Άξιος συμπαραστάτης του ο Λιθουανός Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (13π.), αποδεικνύοντας ο ίδιος πως το πέρασμα του χρόνου δεν τον έχει επηρεάσει καθόλου.

Οι Ισραηλινοί πάντως απέδειξαν ότι είναι ομάδα "πολύ σκληρή για να πεθάνει", καθώς επέστρεψε δύο φορές από το -12, διεκδικώντας το ματς μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Οι «πράσινοι» αν και αστόχησαν στο τέλος σε πέντε ελεύθερες βολές, κατάφεραν τελικά να κάνουν το 3-2 στη σειρά, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για την Πόλη. Και ο λόγος ήταν η ευστοχία του Διαμαντίδη στις βολές (4/5 στο τελευταίο λεπτό), αλλά και η δική του άμυνα πάνω στον Μπερστάιν στην εκπνοή, κλέβοντας την μπάλα από τον Ισραηλινό και παράλληλα την πρόκριση για τον ημιτελικό της διοργάνωσης.

Η Μακάμπι που λίγο έλειψε χθες να κάνει το διπλό και να πάρει αυτή τελικά την πρόκριση, είχε στις τάξεις της έναν εξαιρετικό Μπλου (14π.), αλλά και οι Λάνγκφορντ (11π.), Οχαγιόν (10π.) και Μπερστάιν (10π.) βοήθησαν τα μέγιστα στην παραλίγο ανατροπή του σκορ. Ο τελευταίος πάντως αποδείχθηκε μοιραίος παίκτης για την ομάδα του Μπλατ, καθώς στα 5’’ πριν τη λήξη έχασε τη μπάλα, χάνοντας την ευκαιρία να διεκδικήσει στο τελευταίο σουτ την νίκη η ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 18-20, 41-32, 62-53, 86-85

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 5, Περπέρογλου 9, Μπατίστ 8, Λόγκαν 4, Σάτο 1, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 25, Βουγιούκας 8, Καλάθης 4, Σμιθ 2, Καϊμακόγλου 5 (1 τρ), Γιασικεβίτσιους 13

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Μπλατ): Παπαλουκάς, Χέντριξ 8, Σμιθ 9 (9 ριμπ), Μπλου 14 (1 τρ), Ελιγιάχου 4, Μάλετ, Πνίνι 9 (2τρ), Μπερστάιν 10 (2 τρ), Οχαγιόν 10, Τζέιμς 2, Σχορτσανίτης 8, Λάνγκφορντ 11

Keywords
Τυχαία Θέματα