«Πήρε» την εκλογική «μάχη» στη Μπρινιόλ το Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν

Νικητής στις κάλπες για το γαλλικό καντόνι Μπρινιόλ αναδείχθηκε το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν, με τον υποψήφιο του κόμματος Λορέν Λοπέ να επικρατεί στον δεύτερο γύρο έναντι του υποψηφίου του κεντροδεξιού UMP.

Η εκλογική «μάχη» για το καντόνι έρχεται πριν τις εκλογές για τις περιφέρειες τον επόμενο χρόνο αλλά και τις ευρωεκλογές. Ο Λοπέ αναδείχθηκε στο δεύτερο γύρο νικητής με 53,9% έναντι της ανθυποψήφιάς του, Κατρίν Ντελζέρ, η οποία συγκέντρωσε 46,1%.

Το

Σοσιαλιστικό Κόμμα του Φρανσουά Ολάντ δεν είχε κατεβάσει υποψήφιο, και είχε στηρίξει τον κομμουνιστή υποψήφιο. Μετά τον αποκλεισμό του πρώτου υποψηφίου, το Σοσιαλιστικό Κόμμα αναγκάστηκε να στηρίξει την υποψήφια του UMP, αλλά ούτε αυτό δεν ήταν αρκετό για την Ντελζέρ.

Το Εθνικό Μέτωπο πάντοτε βασιζόταν σε ψήφους διαμαρτυρίας, αλλά η δεξιά και ακροδεξιά του «δεξαμενή» φαίνεται να εμπλουτίζεται με δυσαρεστημένους ψηφοφόρους τόσο του κεντροδεξιού UMP όσο και των Σοσιαλιστών, όπως σημειώνει το Reuters.

Χειροποίητες Βιβλιοϊστορίες στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Χειροποίητες Βιβλιοϊστορίες». Από τις 6 Νοεμβρίου 2013 και μέχρι τις 29 Μαΐου 2014, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την εικαστικό Θεανώ Χριστοπούλου και την ηθοποιό Αργυρώ Δημακέα να ζωντανεύουν εικόνες από τις σελίδες αγαπημένων βιβλίων.

Μέσα από την αφήγηση-δραματοποίηση, τα παιδιά θα δημιουργήσουν μια εικαστική κατασκευή, εμπνευσμένα από τις ιστορίες του κάθε βιβλίου.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γκρουπ των 25 ατόμων (μέγιστο) και αποκλειστικά σε μαθητές των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών σχολείων της Ηλιούπολης.

Keywords
Τυχαία Θέματα