Πιο κοντά σε συμφωνία μετά την επικοινωνία Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ

Οδεύουμε ολοταχώς προς συμφωνία όπως δείχνουν όλες οι ενδείξεις, μετά και την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Κυριακής με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Ήταν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, όταν ο πρωθυπουργός πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ η τηλεδιάσκεψη ξεκίνησε στις 8 και

κράτησε 35 λεπτά. Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε σε πολύ καλό κλίμα και είναι πλέον ώριμες οι συνθήκες για την επίτευξη συμφωνίας με την γερμανίδα Καγκελάριο να είναι σε διαφορετικό κλίμα από αυτό του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε.

Πρόκειται για τη δεύτερη τηλεδιάσκεψη που είχε ο έλληνας πρωθυπουργός με την κ. Μέρκελ και τον κ. Ολάντ. Η προηγούμενη πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη και διήρκεσε μία ώρα.

Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι πλησιάζουμε σε συμφωνία, ενώ πληροφορίες από το Μαξίμου αναφέρουν ότι είναι έτοιμα ήδη τρία προσχέδια συμφωνίας εκ μέρους της ελληνικής πλευράς και των Θεσμών.

Για παράδειγμα αναφέρει κυβερνητική πηγή ότι το Ασφαλιστικό έκλεισε στη βάση αλλά όχι στο σύνολό του. Για τον ΦΠΑ η ελληνική πλευρά αναφέρει ότι έχει κλείσει με τρεις κατηγορίες καθώς και ότι δεν ζητήθηκε να πάρει πίσω τον νόμο για τις επαναπροσλήψεις.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι ουσιαστικά οι συνομιλίες στο Brussels Group έχουν ολοκληρωθεί σε αυτή τη φάση, η κυβέρνηση διατηρεί τις κόκκινες γραμμές της και ότι οι Έλληνες εκπρόσωποι έχουν πάρει εντολή να επιστρέψουν στην Αθήνα.

Πηγή: tovima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα